Közélet

Lecsuknak két pénzügyőrt

pénzügyőrök (pénzügyőrök, )
pénzügyőrök (pénzügyőrök, )

Jogerősen is letöltendő börtönbüntetésre ítélt két pénzügyőrt a Debreceni Ítélőtábla.

Vesztegetés, társtettesként hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás és más bűncselekmények miatt az elsőrendű vádlott pénzügyőr törzsőrmestert két év, a másodrendű pénzügyőr főtörzsőrmestert pedig egy év négy hónap börtönbüntetésre ítélte – közölte az intézmény sajtószóvivője.

Az elsőrendű vádlott és két társa 2009 januárjában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tunyogmatolcs belterületén két autó vezetőjét igazoltatta. A pénzügyőrök a járművek ellenőrzése során nagyobb mennyiségű ukrán cigarettát találtak. A hivatalban megindult jövedéki eljárás során az elsőrendű vádlott többször utalt arra, hogy egy esetleges későbbi, hasonló jellegű ukrán cigarettaszállítás biztonságos lebonyolításában, illetve a megindult eljárásban is segítséget tud nyújtani.

Másnap egy ismeretlen az elsőrendű vádlott tudtával felhívta az autóst, hogy fizessen a pénzügyőrnek 500-600 ezer forintot annak elintézéséért, hogy a lefoglalt két gépkocsit visszakaphassák. A vádlott 200 ezer forintot egy benzinkútnál át is vett az autóstól.

A vádlottaknak felelniük kellett egy másik eset miatt is: 2009 márciusában az ügy harmadrendű vádlottjának Kisszekeresen lévő házánál végeztek jövedéki ellenőrzést, és több karton ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak. Az elsőrendű vádlott felajánlotta a ház tulajdonosának, hogy 100 ezer forint ellenében eltekintenek az ingatlan további átkutatásától. A jegyzőkönyvben a pénzügyőrök csupán három karton magyar adó- és zárjegy nélküli cigaretta megtalálását rögzítették, néhány nap múlva az elsőrendű vádlott át is vette a pénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik