Közélet

Kiterjesztették vádat a szökött ároktői bandatag ellen

aroktoi(960x640).jpg (ároktői)
aroktoi(960x640).jpg (ároktői)

A férfit az eddigiek mellett még egy emberöléssel, két rablással és több más bűncselekménnyel vádolják.

Kiterjesztette az ügyész a vádat a rablógyilkosságokkal vádolt ároktői banda házi őrizetből megszökött, Svájcban elfogott egyik tagja, R. Henrik ellen. A férfit az eddigiek mellett még egy emberöléssel, két rablással és több más bűncselekménnyel vádolják. A per keddi tárgyalásán a bíró közölte, hogy az ügy előzetes letartóztatásban lévő hatodrendű vádlottja november 22-én házi őrizetbe kerül.

A hatodrendű vádlott a keddi tárgyalási napon felolvasta észrevételeit, egyebek mellett arról beszélt, hogy nem követte el azokat a bűncselekményeket, amelyekkel megvádolták, valamint a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul, ha nem mentik fel.

Fotó: MTI

A másik szökevény nem volt ott

A tárgyaláson nem volt jelen az elsőrendű vádlott – az október elején szintén Svájcba szökött – R. Elemér, ezért a bíróságnak el kellett halasztania egy szakértő meghallgatását.

Idősekre vadásztak

Az ötfős banda idős, egyedülálló áldozatokra vadászott, brutálisan bántalmazták őket és elvették értékeiket. Többen belehaltak az általuk okozott sérülésekbe. Az ügyész többükre tényleges életfogytiglant kért.

Apa és fia október 4-én szökött meg, mindketten házi őrizetben voltak. Négy évet ültek előzetesben, de a jogszabályok értelmében ki kellett engedni őket, mivel még mindig nem született meg ügyükben az elsőfokú ítélet. Öt nappal később fogták el őket svájci lakásban. A szökevényeket már hazahozták, mivel nem tagadták meg a kiadatást. Ha másképp döntenek, további 2-3 hónapot “nyerhettek volna” odakint.

police.hu

Határtalan előzetes jöhet

Közben az  Országgyűlés Alkotmányügyi bizottsága kedden benyújtotta azt a törvénymódosítást, amellyel akár korlátlan ideig is tarthatna a legsúlyosabb bűncselekmények gyanúsítottjainak előzetes letartóztatása – mondta el a Hír24-nek Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

A kérdés azután került “reklektorfénybe”, hogy a két veszélyes bandatag megszökött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik