Közélet

Megerőszakolták és élve eltemették

pakisztáni lány (lány, pakisztán, )
pakisztáni lány (lány, pakisztán, )

Saját kezével kaparta ki magát a sekély sírból a 13 éves lány.

Iskolába, a Koránt tanulni indult falujából egy közeli településre egy 13 éves lány Pakisztán Punjab tartományában. Út közben két férfi megtámadta, majd egy elhagyatott helyen megerőszakolták. Mivel a lány közben elveszítette az eszméletét, halottnak hitték, elásták egy sekély gödörbe majd távoztak. A lány szerencsére magához tért és ki bírta kaparni magát a hanyagul megásott, sáros sírból, majd egy véletlenül arra járó ember segítségével eljutott egy közeli kórházba – írja a Daily Mail.

Édesapja jelentette az esetet a helyi rendőröknek, de azok megtagadták, hogy bármit is tegyenek az ügyben. Később, csak egy felsőbb bíróság utasítására volt hajlandó a rendőrség, illetve egy helyi bíró foglalkozni az üggyel és elfogni a támadókat, akiket lány azonosítani tudott.

A Mail megjegyzi: a gyermekek megerőszakolása egyre több problémát okoz Pakisztánban: 2002 és 2012 között 668-ról, 2778-ra nőtt az évente regisztrált esetek száma. A sok esetben használati tárgyként kezelt fiatal lányokkal szembeni erőszakos eseteket pedig nem nagyon szokták regisztrálni.

A legemlékezetesebb történet azé a szintén 13 éves Kainat Soomronevű lányé, akit 2007-ben négy férfi erőszakolt meg, majd miután nyilvánosan, mert panaszkodni, a faluja kiközösítette őt, és „Fekete özvegynek” nevezték, amiért rendőrkézre akarja adni a férfiakat. „Ha lenne benne egy csepp becsület ülne otthon csöndben, és nem kiabálná világgá a szégyenét” – mondja egy helybeli férfi a lány és családja sorsát követő dokumentumfilmben. Az erőszak mindig az áldozat hibája – ismerős hozzáállás?

A helybelieknek igen, ezért felszólították Kainat Soomro családját, hogy öljék meg a lányt, hogy a vérével mossák le a foltot közösség becsületéről. Miután megtagadták a gyilkosságot, a lány apját és egyik bátyját vasdorongokkal félholtra verték, később a másik bátyját pedig elrabolták és megölték.

Később, bár sikerült bíróság elé állítani a támadókat, végül felmentették őket. „Én és a családom mindent elveszítettünk” – nyilatkozta a megtört lány idén, év elején újságíróknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik