Közélet

Soroksári gyilkosság: vendégmunkásszálat nyomoznak

soroksari-gyilkossag(960x640)(1).jpg (soroksári gyilkosság)
soroksari-gyilkossag(960x640)(1).jpg (soroksári gyilkosság)

Román munkások elszállásolása után kérdezősködik a rendőrség a Soroksáron megölt kocogó nő ügyében – írja a Bors.

Először a környéken élő, bűnözőnek tűnő emberekről kérdeztek, majd román munkásokról, akik a közelben élhettek albérletben – magyarázta a Borsnak Kardos Lajos, a meggyilkolt asszony férje.

Szerinte este nyolc óra felé három rendőrségi mikrobusz jelent meg a gyilkosság helyszíne közelében a kerékpárút elejénél. Kettőből rendőrök ugráltak ki, az egyik zseblámpával világított – mondta a férfi. “A harmadik busz kitolatott, majd padlógázzal elviharzott a földúton a Duna-part felé, mintha valakit üldöztek volna.”

Kovács Lajos egykori gyilkossági főnyomozó szerint több okból érdeklődhettek a rendőrök a román munkások után. Lehet, hogy a helyszínelők a holttest környékén találtak egy olyan tárgyat, amin akár vérszennyeződés is lehetett, és valamiért, akár egy román nyelvű felirat miatt nyomoznak román elkövetők után.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk K. Krisztina szokásos esti futására indult otthonából egy közeli bicikliútra, de többé nem tért haza. Először gyermekének tűnt fel, hogy édesanyja túl sokáig marad távol. Férje rendőrökkel együtt indult a keresésére, de már csak a holttestét találták meg.

Román vagy romániai?

Arányaiban 2008-as adatok alapján az derül ki, hogy Magyarországon román állampolgárok követik el a legtöbb bűncselekményt a külföldi bűnelkövetők közül. 2008-ban 1439 román elkövető után következtek az ukrán állampolgárságúak (403 fő), majd a szerbek (375 fő). A statisztika nem rögzíti az elkövetők nemzetiségét, tehát nem tudjuk, hány román, szerb, ukrán, magyar vagy más nemzetiségű bűnelkövető között oszlottak meg a külföldiek által leginkább vagyon elleni (31%), gazdasági (22,1%) és közrend elleni (22,8%) törvényszegések.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik