Közélet

Soroksári gyilkosság – célegyenesben lehet a rendőrség

rendőrség (rendőrség, helyszínelés, )
rendőrség (rendőrség, helyszínelés, )

Nyomravezetői díj nincs, így lehetséges, hogy közel a megoldás.

Az ORFK nyomozó osztályának volt vezetője úgy véli, az, hogy nem tűztek ki nyomravezetői díjat arra utal, hogy célegyenesben van a rendőrség. Kátai Elek a Borsnak azt mondta, amikor a nyomozók már közel vannak a megoldáshoz, szándékosan nem tűznek ki nyomravezetői díjat, mert attól tartanak, hogy a sok fals információ ellenőrzése épp a tényleges tettesek megtalálásától téríti el őket

Egyébként két esetben szoktak jutalmat ajánlani, az egyik, ha nagyon sok ember szolgálhat értékes információval, például több tanúja lehetett az ügy­nek és akkor, ha a helyszín nyomszegény, és az ügy felderítése zsákutcába jutott. Ugyanakkor ellenpélda is akad, amikor Bándy Kata holttestét megtalálták, azonnal kitűzték a nyomravezetői díjat, pedig számos nyomot rögzítettek a helyszínen.

A kocogó édesanyát szeptember 25-én ölték meg, a rendőrség egy 14 fős nyomozócsoport segítségével próbálja felgöngyölíteni az ügyet. A hatóságok  megtalálták az áldozat mobiltelefonját, és most DNS-minták segítségével igyekeznek a tettes nyomára akadni.

Mekkora volt a legnagyobb nyomravezetői díj?

A móri bankfiókban történt vérengzés utáni 25 millió forintos nyomravezetői díj számít itthon rekordnak. Addig 10 millió forintos volt a kitűzhető legmagasabb pénzdíj. Oszama bin-Laden fejére is ennyi volt kitűzve, csak dollárban. A megyei főkapitányok és a BRFK is kitűzhet díjat, de maximum 1 millió forint értékben.

survey tools

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik