Közélet

Zene miatt verekedtek össze a kocsmában

Egy törökszentmiklósi fiatal lefejelt egy másik vendéget, mert más számot szeretett volna hallgatni: 10 hónapnyi fogházbüntetést kapott felfüggesztve – írja a szoljon.hu.

A 24 éves törökszentmiklósi férfi október 23-án keveredett zenei okból konfliktusba egy helyi sörözőben. Abból indult ki a szóváltás, hogy nem bírt megegyezni egy másik férfival abban, hogy ki válasszon dalt, és milyen muzsika szóljon a helyiségben elhelyezett zenegépből – mondta el a lapnak Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője. A vádlott végül azzal zárta le a vitát, hogy orrnyergen fejelte a sértettet, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A bűncselekményt követő második napon jogerős ítéletet hozott a Szolnoki Járásbíróság az ügyben. Eszerint a fiatalember cselekménye megbotránkoztatást keltett a sörözőben tartózkodó vendégekben, ezért, garázdaság vétsége miatt 10 hónapnyi fogházbüntetést szabott ki rá, de az ítélet végrehajtását 2 évre felfüggesztette, s elrendelte a fiatalember pártfogó felügyeletét.

Az ítélet jogerős, miután az ügyész, a vádlott és védője is elfogadta. A férfinak nem ez volt az első bírósági ügye: 2011-ben ugyancsak garázdaság vétsége miatt felelősségre vonták már – akkor pénzbüntetést kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik