Közélet

Papagájt vágott a rendőrhöz

Hatóság elleni erőszak mellett állatkínzásért is felelni fog a rendhagyó fegyver használata miatt.

Vígjátékba illő jelenet játszódott le a connecticuti Waterburyben kedden. A rendőrséget este tíz óra körül riasztották, hogy verekedés tört ki az Orange utcában. A mikor a járőr kiért a megadott címre, semmiféle verekedést nem látott, csak egy férfit, amint félmeztelenül fut, hóna alatt egy nagy fehér papagájjal – írja az NBC helyi hírportálja.

A bűncselekmény helyszíne (forrás: Google)

 

A rendőrök felszólítására a férfi nem állt meg, hanem a papagájt hozzájuk vágta, megszaporázta lépteit, és eltűnt a közeli fák között. A madárnak nem esett baja, egy rendőr viszont megsérült, mert a papagáj megcsípte az ujját.

Luis Santana, a papagájhajító (forrás: Waterbury Police)

A menekülő gazfickót végül sikerült elfogni, mert egy szemtanú látta, melyik házba megy be. Az ügy részletei egyelőre tisztázatlanok, de az már biztos, hogy a férfinak hatóság elleni erőszak, állatkínzás, utcai rendbontás, betörés, valamint egy régebbi ügye miatt a nyugalom megzavarásának vádjával kell majd bíróság elé állni novemberben.

Ajánlott videó

Családonként átlag 50 millió forint – ennyi vagyona van a magyar háztartásoknak egy friss felmérés szerint. A leggazdagabb családoknál, a felső tíz százalékban 200 millió jut egy háztartásra, elsősorban rájuk fókuszál egy új kezdeményezés, amely az utódlási, öröklési ügyekben igyekszik segíteni a gyászolóknak. Vezetőjével a családi vagyonokról beszélgettünk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!