Élet-Stílus

Gangnam Style-zsaruk járőröznek Szöulban

Nem vicc: az új egység egyenruháját Psy dizájnere tervezte!

Vélhetően népszerűbbek lesznek a világ bármelyik rendőrkülönítményénél, a közösségi oldalakat pedig hamarosan ellepik a turistákkal készített közös fotóik.

Új, száz főből álló turistakommandóját tegnap avatta fel a koreai rendőrség. A lopás, átverés vagy hasonló bűncselekmények áldozatává vált turisták segítése lesz a több nyelven beszélő, különleges kiképzést kapott rendőrök fő feladata. Feltűnő egyenruhájukat a Gangnam Style című számával viharos világsikert arató Psy egyik stylistje tervezte. A szöuli rendőrség nem csinált titkot belőle, hogy megpróbálja kiaknázni Dél-Korea legismertebb exportcikkének népszerűségét: az avatáson a hangszórókból felcsendültek a Gangnam Style ritmusai, a friss járőrök pedig imitáltak néhányat a klip emblematikus mozdulataiból (video).

„Ha valakinek túl magas számlát ad egy taxis vagy egy pincér, mi elsimítjuk a vitát, és segítünk ha valaki eltévedt, vagy ellopják valamiét” – idézi a The Independent, az AFP hírügynökségnek nyilatkozó Park Jae-Hyoungot, a turistarendőrség egyik tagját. Az új egység tagjai egyébként nem viselnek fegyvert, vészhelyzet esetén azonnal értesítik „hagyományos” kollégáikat.

Dél-Koreába évente körülbelül 11 millió turista érkezik, túlnyomó többségük kizárólag a 10 milliós fővárosra, Szöulra kíváncsi.

A szöuli rendőrök és az első, egymilliárd megtekintést elérő youtube-videó kapcsolata nem most kezdődött. A Gangnam Style-láz csúcsán a koreai zsaruk is elkészítették saját verziójukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik