Nagyvilág

Lebuktak az amerikai válság haszonélvezői

mókus (mókus, )
mókus (mókus, )

Mókusok lakmároznak a First Lady fehér házi mintakertjében.

A harmadik hetébe lépő részleges kormányzati leállás következtében degeszre zabálhatják magukat paradicsommal és egyéb finomságokkal a mókusok Michelle Obama veteményesében, mivel nem dolgoznak a kertészek.

Miután a Republikánus Párt és Demokrata Párt továbbra is képtelennek mutatkozik dűlőre jutni az állami költségvetésről, folytatódik az átmeneti szabadságolások miatti kormányzati bénultság.

Igaz ez magára az elnöki rezidenciára is, ahol az egyébként példás rendet tartó, a növényeket óvó kertészek rá se bagóznak a rágcsálók garázdálkodására. Nem gondozhatják ugyanis a veteményest, így a gombát, a paprikát, a tököt, jelen helyzetükben csak annyit tehetnek, hogy meglocsolják a növényeket. Az érvénybe lépett “kormányzati leállás” különleges szabályai szerint még azt sem engedik meg nekik, hogy gereblyézzenek, kigyomlálják a gazokat vagy nyírják a füvet – írta a The New York Post című napilap fehér házi forrásokra hivatkozva.

Ínyenceket farag a patthelyzet a rágcsálókból

A fürge mókusok egyébként is sok gondot okoznak a Fehér Ház kertjében, a nyári hónapokban előszeretettel dézsmálják meg a bogyós gyümölcsöket. Most pedig úgy viselkedhetnek, mint a felnőtt nélküli gyerekek a cukorkaboltban, mohón falják a finomabbnál finomabb falatokat. Rájárnak minden paradicsomra az elnöki veteményesben, kedvencük a lédús, édes Sungold.

A First Lady kertje egyre gazosabb, azok sem gyomlálhatják a személyzetből a veteményest, akik amúgy szabadidejükben segítenek ebben, és a fák alatt gyűlnek az őszi falevelek. A Fehér Ház kertjében termesztett növényeket általában az elnöki rezidencián adott állami vacsorákon szolgálják fel, és fontos szerepet játszanak a First Lady egészséges étkezésért folytatott kampányában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik