Közélet

Nyomkövetőt kapott az ároktői banda maradéka

Nyomkövetőt tett a rendőrség az ároktői bűnügy ötödrendű vádlottja, R. András bokájára – írja a Magyar Nemzet.

 

Az intézkedésre azt követően került sor, hogy a Fővárosi Törvényszék – az ügyész indítványára – úgy határozott: a férfinak a házi őrizet idején viselnie kell a lábperecet.

Az ároktői banda két tagja, R. Elemér és R. Henrik október 4-én éjjel szökött meg a házi őrizetből, őket október 9-én kora este fogták el Svájcban – emlékeztet a lap írásában.

A Magyar Nemzet információja szerint a Fővárosi Főügyészség október 7-én indítványozta, hogy a bíróság helyeztessen el nyomkövető készüléket a házi őrizetben lévő harmadik vádlott, R. András bokájára. Fővárosi Törvényszék október 8-án végzést hozott, és elrendelte a vádlott mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazását, mert úgy találta, hogy az ügyészi kezdeményezés alapos és időszerű.

Hazahozzák a szökevényeket

Az ároktői banda két szökött tagjára múlt szerdán csaptak le egy svájci kisvárosban, vagyis már egy hete a helyi rendőrség „vendégszeretét” élvezik. És ez akár így is maradhatott volna 2-3 hónapig, ha úgy döntenek, hogy megtagadják a kiadatást. Nem így történt – értesült a Hír24. A brutális rablóbanda két tagját – apát és fiát – így napokon belül hazahozhatják.

Hogy miért döntöttek így, nem tudni, ám ügyükben – ugyan csak elsőfokon – záros időn belül ítélet várható, vagyis jelen lehetnek a tárgyaláson – ha már akciójuk kudarcba fulladt és semmiképpen sem ússzák meg a büntetést.

Volt, aki addig húzta, amíg lehetett

Hazánk egyik legkeresettebb gyilkosa, H. Gábor viszont másképp döntött. Több mint egy évvel angliai elfogása után hozták haza, a férfi ugyanis információnk szerint mindent bevetett, hogy maradhasson, kérelmekkel bombázta az illetékes szerveket, hiába. A gép – fedélzetén az üzlettársát különös kegyetlenséggel meggyilkoló szökevénnyel – idén júniusban landolt Ferihegyen. De ellenpélda is akad, nem is kell messzire menni: egy ugyancsak körözött bűnözőt – egy 25 éves rablót – múlt kedden füleltek le a rendőrök Brazíliában. A fiatal másnap már Magyarországon volt.

Viszlát, négy év

Az ároktői banda két tagja október 4-én vált köddé, megszöktek a házi őrizetből. Négy évet ültek előzetesben, de a jogszabályok értelmében ki kellett engedni őket, mivel ennyi idő alatt sikerült meghozni az elsőfokú döntést. Ám ennek – „hála” a brutális rablók próbálkozásának – vélhetően vége, a Fidesz ugyanis kezdeményezi, hogy a jövőben a legsúlyosabb bűncselekményeknél ne legyen felső határa az előzetes letartóztatás időtartamának. Hatvan napban maximálnák a szakértői vélemény elkészítésének határidejét, és az előzetes letartóztatás bírói elutasítása esetén kötelezővé tennék a lábperecet.

Az ötfős banda idős, egyedülálló áldozatokra vadászott, brutálisan bántalmazták őket és elvették értékeiket. Többen belehaltak az általuk okozott sérülésekbe. Az ügyész többükre tényleges életfogytiglant kért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.