Közélet

Előzetesben az ország egyik legkeresettebb bűnözője

hamvas gábor (hamvas gábor, h. gábor, )
hamvas gábor (hamvas gábor, h. gábor, )

A brutális gyilkos több mint 14 évig bújkált sikeresen Angliában. Több mint egy évig élvezhette a britek "vendégszeretetét".

A Pécsi Járásbíróság elnöke, Hajdu István a tárgyalás után elmondta, azért döntött az előzetes letartóztatás mellett, mert a férfi miután gyilkolt, elszökött, és tavalyi elfogása előtt 14 évig bújkált. A letartóztatás egy hónapra szól.

A 40 éves férfi 1998 januárjában gyilkolt. Cinkosával együtt különös kegyetlenséggel ölték meg üzlettársukat. Elszámolási vitába keveredtek, ezért végeztek vele. A rémtettet a  Mecsekben, Pécstől mindössze másfél kilométerre követték el. Összeszurkálták áldozatukat, majd egyszerűen kilökték őt a kocsiból. Egyiküket még akkor elfogták, H. Gábornak azonban nyoma veszett.

Sikeresen rejtőzködött, egészen tavalyig. Egy fuvarozócégnél dolgozott, persze hamis papírokkal. Mindezt a magyar rendőrök derítették ki, majd felvették a kapcsolatot külföldi kollégáikkal, akik elfogták, miközben munkába tartott. Már a helyszínen elárulta, ki is ő valójában. A gyilkost több mint egy év után hozták haza. A Hír24 úgy értesült, a veszélyes bűnöző mindent megtett, hogy az Egyesült Királyságban maradhasson, de kérelmeit sorra elutasították.

A már csak H. Gáborként említhető férfi éveken át szerepelt az Országos Rendőr-főkapitányság TOP100-as körözési listájának harmadik helyén. Az élén ekkor még Dobor Gábor szerepelt, aki 2001-ben kis híján megölt egy postást, utána a hírhedt fekete sereg-vezér, Magyar Róbert következett.

 

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik