Közélet

Hazahozzák külföldről a brutális magyar gyilkost

rabszállító (rabszállító, )
rabszállító (rabszállító, )

A férfit egy éve kapták el, mindent megpróbált, hogy maradhasson – sikertelenül.

Az avoni és somerseti rendőrség hétfőn honlapján közölte: elfogták Magyarország egyik legkeresettebb bűnözőjét. A hír igaz, bár ennek éppen egy éve már. A Hír24 úgy tudja, a férfit hamarosan kiadják Magyarországnak. Valószínűleg ezért elevenítették fel az angol rendőrök a tavaly márciusi „eseményt”.

Információink szerint az említett férfi az a bizonyos H. Gábor, aki éveken át szerepelt az Országos Rendőr-főkapitányság TOP100-as listáján.  A férfi 1998 januárjában gyilkolt. Társával együtt különös kegyetlenséggel ölték meg üzlettársukat, akivel elszámolási vitába keveredtek. A gyilkosságot a Mecsekben, Pécstől mindössze másfél kilométerre követték el. Áldozatukat összeszurkálták, majd egyszerűen kidobták a kocsiból. Akkor csak egyiküket sikerült elfogni. A bűnözőt nemzetközi elfogatóparancs alapján keresték, összesen három körözés volt érvényben ellene.

Az avoni és somerseti rendőrség azt írja, a Nemzeti Nyomozó Iroda már kapcsolatba lépett az érintett brit rendőrkapitányságokkal. Ez valójában már több mint egy éve megtörtént. Miután a magyar rendőrök kiderítették, hol találják a keresett gyilkost, felvették a kapcsolatot külföldi kollégáikkal, akik elfogták, miközben munkába tartott. Hamis papírokkal egy fuvarozócégnél dolgozott. Már a helyszínen elárulta, ki is ő valójában.

A Hír24 úgy tudja, a férfi szerette volna, ha az Egyesült Királyságban maradhat, mindent megpróbált ennek érdekében, de kérelmeit sorra elutasították.

H. Gábor egyébként nem második helyen állt a “nívós” összesítésben, ahogy az a külföldi tájékoztatásban említik, hanem a harmadikon. A keresett gyilkos előtti pozíciót Magyar Róbert foglalta el, bár néhány hónap múlva a fekete sereg vezetője is lekerült a retteget bűnözőket felsorakoztató listáról. Tavaly nyár végén fogták el a spanyolországi Marbellán. Ő egy hónappal később már Magyarországon volt. A bűnbanda feje lebukásáig piti bűnözőként tengette napjait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik