Közélet

Gyilkosság Budapest külvárosában

Gyilkosság (gyilkosság)
Gyilkosság (gyilkosság)

Egy idős nő halt meg, saját férje végzett vele.

Az egyenruhásokat az esti órákban riasztották  Budapest XV. kerületébe, egy idős pár Páskomliget utcai otthonához. A 85 éves férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint összeveszett feleségével, a vita odáig fajult, hogy kést ragadott és megszúrta az asszonyt.

A 79 éves nő a helyszínen belehalt sérüléseibe. Gyilkosa a történtek után magát is megsebesítette, a mentők kórházba vitték, a Hír24 információi szerint súlyos állapotban.


Fotó: MTI / Lakatos Péter

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ügyben emberölés miatt indult eljárás.

Mélykúton is családi dráma történt hétfőn, a Fejér megyei településen ketten haltak meg, anya és fia. A rendőrséget délelőtt a mentősök értesítették, miután az öngyilkosságra készülő férfi közölte velük, végzett a családjával. Azt is elárulta nekik, hova rejtette a holttesteket. A nőre és a 22 éves fiatalra egy mezőgazdasági területen bukkantak rá, már nem nem lehetett rajtuk segíteni. A Tények úgy tudja, a férfi nevelt fiát egy párnával fojtotta meg, míg párja életét pedig egy kalapács segítségével oltotta ki. A fiatal áldozatról kiderült, a Vác és a Kaposvölgye korábbi NB II-es kapusa volt.

Van összefüggés az időjárás és a bűnözés között?

Fronthatás, viharok, változékony idő, mind kihat az érzékenyebbek szervezetére, feszültséget, agressziót alakíthat ki bennünk – de vajon van kimutatható összefüggés az időjárás és a bűnügyi statisztikák között? Amerikai kutatók megállapítása szerint nagy hőségben, 27 fok felett megugrik az agresszív bűncselekmények száma, mintha a meleg bekapcsolná az erőszakot a bűnözőkben, illetve 0 fok alatt kiugró a betörések száma.
Lehet, hogy a sok bűnügyi hír mögött a szokatlanul meleg időjárásnak is szerepe van?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik