Közélet

Nem ment el a támadója tárgyalására Páva Zsolt lánya

pava-zsolt-lanya(960x640)(3).jpg (páva zsolt, pécs, )
pava-zsolt-lanya(960x640)(3).jpg (páva zsolt, pécs, )

A férfinak nem volt ínyére a felhajtás, többször elmondta, nem engedi, hogy arcát a felvételeken mutassák.

A Kaposvári Járásbíróság előtt felelhet tetteiért az a fiatal, aki április elején megtámadta Pécs polgármesterének lányát. Egymás után két tárgyalási napot is kitűztek, szerdára, illetve csütörtökre. Az ügyet zárt ajtók mögött tárgyalják. A Kapos.hu azt írja, a vádlott semmilyen bűnbánatot nem mutatott. Kirendelt védője néhány perccel a tárgyalás előtt nyilatkozott a helyszínen lévő újságíróknak. Azt mondta, védencét megilleti az ártatlanság vélelme.  “Az először felhozott vádakat első körben elismerte, azaz az életveszélyt okozó, majd súlyosra pontosított testi sértést. Együttműködött a nyomozó hatósággal, volt olyan vádpont, amit besimert, minden további vádat azonban tagad” – taglalta.

Megtiltotta, hogy arcát mutassák

A vádlott, amint a tárgyalóterembe  vezették, szólni akart, de a bíró rendre intette. Később határozottan kijelentette, nem engedi, hogy az arcát mutassák.

Miközben belekezdenek a tárgyalásba, a Kaposvári Törvényszék sajtószóvivője rögtönzött sajtótájékoztatót tart. Elmondta, az ítélethirdetés mindenképp nyilvános lesz. Hozzátette, a sértett  a mostani tárgyaláson biztosan nem fog megjelenni, az okát nem mondják el. Később azonban egyik fa lap megtudta,  Páva Zsolt lánya külföldi tanulmányúton tartózkodik.

A tettes április 5-re virradó éjjel, az utcán szólította le a hazafelé tartó áldozatát. Először beszélgetni próbált vele, aztán erőszakoskodni kezdett. A lány el tudott menekülni, de súlyos sérüléseket szenvedett, egyebek mellett eltört az arc- és az orrcsontja.

Egyenruhások egész hada kereste a visszaeső bűnözőt, a megyei rendőröktől a Készenléti Rendőrség emberein át a terrorelhárítókig. A támadó kilenc napig volt szökésben, végül feladta magát.

Fotó: MTI

Megerőszakolták

Néhány nappal ezelőtt derült fény arra, hogy a támadónak sikerült megerőszakolnia a lányt. Páva Zsolt korábban úgy nyilatkozott, gyermeke „szerencsére képes volt védekezni, így sikerült megakadályoznia a legrosszabbat, ami egy nővel történhet”. A nyomozás befejeztével a rendőrség, majd később az ügyészég is csak annyit közölt, kifosztás és más bűncselekményekért kell felelnie a tettesnek – nyilván nem véletlenül.

Az ügyet egyébként azért tárgyalja a Kaposvári Járásbíróság, mert az áldozat édesanyja – Páva Zsolt felesége – a Pécsi Törvényszéken bíró, emiatt a Pécsi Járásbíróság elfogultságot jelentett be.

A támadó visszaeső bűnöző, két lányt is megerőszakolt évekkel ezelőtt. Egyikük egy mindössze 15 éves mánfai lány, őt is súlyosan bántalmazta. Tettéért öt évet kapott. A börtönben is sok gond volt vele, csaknem 30 fegyelmi eljárás indult ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik