Közélet

Magyarországon fogták el a grúz „keresztapát”

rendorseg(960x640)(14).jpg (rendőrség, helyszínelés, )
rendorseg(960x640)(14).jpg (rendőrség, helyszínelés, )

Merab Dzsangveladzéra, az alvilágban Merab Szuhumszkij néven ismert "keresztapára" egy budapesti szállodában csaptak le a rendőrök.

A moszkvai hírügynökségek az orosz belügyminisztériumra hivatkozva csupán annyi közöltek, hogy a magyar rendőrség Dzsangveladzét egy budapesti szállodában vette őrizetbe, és egy Olaszország területén elkövetett gyilkossággal hozzák összefüggésbe.

A RIA hírügynökség szerint az olasz és az orosz rendőrök most lépéseket tesznek arra, hogy ártalmatlanná tegyék a grúziai Kutaiszi városáról elnevezett bűnszövetkezetet. A Grúziából származó bűncsoport több országban – Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Ausztriában, Spanyolországban, Csehországban és Litvániában – elkövetett bűncselekmények gyanújával került az olasz hatóságok látókörébe.

Az oroszországi maffia működésével kapcsolatban a sajtóban korábban olyan hírek jelentek meg, hogy az olasz rendőrök a nyomára bukkantak azoknak a személyeknek, akik feltehetően megrendelői voltak egy januári moszkvai gyilkosságnak, amelyben meghalt Gyed Haszan (Haszan apó) – valódi nevén Aszlan Uszojan – “keresztapa”. A férfi – akit a RIA Novosztyi az egyik legnagyobb befolyású maffiavezérnek nevezett – több oroszországi régióban megszerezte a feketevállalkozások feletti ellenőrzést. Uszojan az utóbbi években egyfajta döntőbíróként működött az üzleti életben.

Az orosz sajtó szerint ez utóbbi bűnügyben is felmerült Merab Dzsangveladze (Merab Szuhumszkij) neve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik