Belföld

Megbüntették a Slotát feltartóztató rendőröket

A szlovák politikust májusban ellenőrizték a rendőrök, először nem akart megállni az egyenruhásoknak, majd később elutasította az alkoholszondát, ezért ittas vezetőként kezelték.

A parameter.sk hírportál szerint azonban a rendőröket megbüntették mert nem úgy jártak e laz ügyben, ahogy az elő van írva. Ivan Špánik kerületi rendőrfőnök megrovásban részesítette az érintett rendőrt és Milan Svitek rendőrfőnököt is.

A rendőröknek kötelességük lett volna értesíteni minden lépésükről akerületi rendőrfőnököt. Ezt addig nem tették meg, míg a csacai ügyész nem telefonált és nem mondta azt, hogy Slotát nem kell alávetni a „szupergyors“ 48 órás eljárásnak, mely idő alatt rács mögött kellett volna maradnia. A rendőrök csak akkor szóltak felettesüknek, amikor Slota már szabad volt.

Az ügyben eljáró rendőr írásos megrovásban részesült, a járási rendőrfőnök pedig fizetéslevonást kapott. A rendőröknek az az utasítás is ki lett adva, hogy az ügyésztől szerezzenek egy írásos engedélyt Slota szabadon bocsátására, ez azonban csak szóban történt meg – írja a szlovák hírportál.

A rendőrség vezetése nem ért egyet az ügyészséggel Slota szabadon engedésével kapcsolatban, mivel az ilyen eseteket általában két nap alatt kivizsgálják. A főügyészség azonban kiáll ügyész mellett, mivel szerintük megfelelően járt el.

A rendőrség már befejezte Slota ügyében a nyomozást. Most már az ügyészség kezében van az a döntés, hogy a Szlovák Nemzeti Párt volt elnöke bíróság elé áll-e.

Slotát május 9-én, a déutáni órákban igazoltatták Csaca településnél, s az intézkedő rendőrök szerint ittas állapotban volt.

Kattintson ide a részletekért!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik