Közélet

Tíz percen belül két férfi is a Dunába ugrott

árvíz, duna, vízirendészet,  (vízirendészet, )
árvíz, duna, vízirendészet,  (vízirendészet, )

Az egyik férfi kiugrott az őt szállító mentőből, és átvetette magát a korláton.

Az első eset a Lánchídon történt, ahol egy mentő próbált éppen átjutni, amikor a beteg úgy gondolta, kiszáll. Így is tett. Az már az autósokat és a mentőket is sokkolta, hogy egyenesen a korlát felé ment és beugrott az áradó folyóba.

Kovács Viktória, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy az egyik, fiatalabb férfi a Lánchídról, a másik, idősebb férfi a Szabadság hídról vetette magát a vízbe. Mindkettejüket rövid időn belül kimentették a vízi rendészet járőrei. Az elsődleges információk szerint az egyik férfit súlyos, a másikat kevésbé súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A Hungary Ambulance az eset után közleményt adott ki. Ennek a cégnek a kocsijából szállt ki a beteg, mielőtt a vízbe ugrott volna. Egységünk percek alatt a helyszínre érkezett. Rövid vizsgálat után a beteget a kocsihoz kísérték, és hordágyon, biztonsági övvel rögzítették. A beteggel utazó szakápoló elmondása szerint a férfi együttműködő volt a Lánchíd pesti hídfőjéig, az ott azonban agresszívvé vált. Kikapcsolta az öveit és verekedni kezdett a mentőkkel, akik közül az egyik könnyebb alkarsérülést szenvedett. A mentőben jelentős anyagi kár keletkezett. A férfi ezután kiszakította a hátsó ajtót, és a Dunába vetette magát. A rendőrök pillanatok alatt kimentették, szinte sérülés nélkül úszta meg a zuhanást. Kivizsgálás után az Erzsébet Kórházba vitték. A Hungary Ambulance garázdaság és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt feljelentést tett.


Fotó: Juhász István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik