Közélet

Elítéltek egy egész családot, mert kalauzra támadtak

Az apa börtönbe megy, az anya felfüggesztettet kapott, a gyerekek pedig közérdekű munkát kell, hogy végezzenek.

Egy család négy tagját ítélte el szerdán nem jogerősen a Debreceni Járásbíróság azért, mert rátámadtak egy velük szemben intézkedő vasúti ellenőrre.

2010 júliusában a házaspár és három gyermekük Hajdúhadházon szállt fel a személyvonatra. Kedvezményes jegyet váltottak, de az ellenőr kérésére erre jogosító igazolványt nem tudtak felmutatni és leszállni sem akartak. Az ellenőrt körbeállták, a ruháját rángatták, és az asszony pofon is vágta. A kalauz rendőrt hívott, ők előállították a családot.

A bíróság a két felnőttet és a két fiatalkorú gyermeket társtettesként, csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint könnyű testi sértés miatt ítélte el, a szülőket kiskorú veszélyeztetése miatt is elmarasztalták.

Az elsőrendű vádlott apát egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Mivel egy korábbi büntetésének próbaideje alatt állt a cselekmény elkövetésekor, így az abban kiszabott 10 hónap szabadságvesztést is le kell töltenie. A másodrendű vádlott anyát egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, míg fiatalkorú gyermekeiknek 210, illetve 180 óra közérdekű munkát kell elvégezniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik