Közélet

Vádemelési javaslat a református tanár ellen

iskolai tábla (tanár, )
iskolai tábla (tanár, )

A tanárt háromszor tüntették ki a diákok szavazatai alapján.

Kiskorú veszélyeztetése miatt nyújtott be vádiratot a helyi református gimnázium egy tanára ellen a Kiskunhalasi Járási Ügyészség a Kiskunhalasi Járásbírósághoz. Az atv.hu úgy tudja, az egyébként rendkívül népszerű tanár táborokban és a Facebookon folytatott szexuálisan jócskán túlfűtött beszélgetéseket diákokkal. A 39 éves férfi az ügyet követően közös megegyezéssel távozott az iskolából.

Február végén érkezett feljelentés az ügyészségre, miszerint egy „UFO-leső” táborban és egy osztálykiránduláson „a tanár részvételével szabados szexualitás hangsúlyozása és közös italozás történt, valamint obszcén megnyilatkozások hangoztak el, amelyek egy zárt facebookos beszélgetésben is megjelentek.” A bíróság kiskorú veszélyeztetése miatt korábban előzetes letartóztatásba helyezte a tanárt, de azóta már szabadlábon védekezik.

Az ügy érdekessége, hogy O. Adrián az iskola, sőt a város egyik legnépszerűbb tanára volt. Három alkalommal tüntették ki a diákok szavazatai alapján odaítélt önkormányzati Pro Iuventute-díjjal. Kiváló szervezőként ismerték, valamint olyan pedagógusként, aki valóban odafigyel diákjai előmenetelére. Az eset megosztotta a diákokat és a szülőket is, az ügy kipattanása után többen petíciót fogalmaztak meg O. Adrián védelmében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik