Közélet

Baseballütővel verte agyon az éhező kutyát

Szomszédja kérésére végezte ki a jószágot egy férfi Zala megyében, Dióskálon.

Gazdája ugyanis nem tudta etetni a kutyát, azt viszont nem akarta, hogy éhezzen. Szombaton áthívta a szomszédot, aki egy házilag készített baseballütővel végzett a közepes termetű keverék ebbel, a tetemet pedig elásta az udvaron.

Állatkínzás miatt indult eljárás mindkét férfi ellen – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. Azt nem tudni, hogyan derült ki a brutális tett, ki jelentette a rendőrségnek a történteket.

Rács mögött a lógyilkos

Egy év letöltendő fogházbüntetést kapott a közelmúltban az a férfi, aki 2010 júliusában Érden, a nyílt utcán leszúrt egy lovat. A tárgyalótermet megtöltő mintegy harminc állatvédő ovációval fogadta a döntést. Kattintson a részletekért!

A pénztárcájuknál fognák meg az állatkínzókat

A napokban nyilvánosságra került munkaanyag szerint drasztikusan emelné a bírságok összegét a szaktárca. Az 1998 óta érvényes szabályozásnak már nincs visszatartó ereje, ezért kell a szigorítás.

Így például 150 ezer forintot kellene fizetnie majd annak, aki elfogadható ok vagy körülmény nélkül oltja ki egy állat életét. Ugyanekkora büntetés járna állatkínzásért és állatviadal tartásáért is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik