Közélet

Börtönt kapott a lógyilkos

A férfi, az akkor 13 éves tulajdonos szeme láttára ölte meg az állatot.

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki 2010 júliusában Érden, a nyílt utcán leszúrt egy lovat. A bíróság a férfit véglegesen eltiltotta az állattartástól. A másodfokú törvényszék döntését a tárgyalóteremben lévő mintegy harminc állatvédő tapskitöréssel fogadta.

A Budaörsi Városi Bíróság 2011. szeptember 9-én első fokon állatkínzás és gerinces állattal szembeni indokolatlan bánásmód miatt egy év fogházra ítélte Szekerka Lászlót, amit két év próbaidőre felfüggesztett. A másodfokú bíróság azonban súlyosabb ítéletet hozott.

Mint ahogy arról a Hír24 korábban beszámolt, az 56 éves férfi egy elszámolási vita miatt sebesítette meg az állatot. Három másik lovát az illetékes állatorvos kérésére elvitték, mert azok legyengült, rossz egészségi állapotban voltak.

A 16 éves ló egy 13 éves kislányé volt, aki az édesanyjával érkezett, hogy elvigyék az állatot a telepről, mert valamin összevitatkoztak a tartóval. A férfi nem akarta visszaadni a lovat, ehelyett kilovagolt rajta a telepről az utcára, ahol egy késsel többször megszúrta. A ló két lépést tántorgott, majd összeesett és elpusztult. Az eset a 13 éves kislány, a kistestvére és édesanyjuk szeme láttára történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik