Közélet

Halálos háztűz Pomázon – mindenki megsérült, aki megsérülhetett

A halottra a házban bukkantak rá. A sérültek egyike egy tűzoltó.

A lángok kedd délután csaptak fel a pomázi családi ház alsó szintjén. A tűz gyorsan terjedt, hamarosan elárasztotta a 70 négyzetméteres alsó szintet. Az oltás közben a tűzoltók egy holttestre bukkantak, egyelőre nem tudni, hogy a tulajdonos volt-e, vagy valaki más. A lángokat több környékbeli is segített megfékezni, közülök ketten füstmérgezést szenvedtek, egy pomázi tűzoltó is könnyebben sérült – mondta el a Hír24-nek Loch Erika, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A Hír24 információi szerint az égő házban egy 82 éves asszony volt, akit a férje megpróbált megmenteni: visszament érte a tűzbe, de kijönni már nem tudott, mert közben ő is füstmérgezést kapott. Az egyik szabadnapos tűzoltó rohant be érte, a 83 éves embert még élve ki tudta hozni, a nőt azonban már nem lehetett megmenteni.

Az apát és 58 éves fiát füstmérgezéssel vitték kórházba. A Hír24 információi szerint ez utóbbi férfi egy létráról oltotta a tüzet, de amikor az váratlanul eldőlt, a földre zuhant. Úgy tudni, a medencecsontja tört el, kórházba vitték. A rendőrség közleményében ez a momentum azonban nem szerepel, azt írja, őt is füstmérgezéssel vitték kórházba.

Az oltás közben megsérült tűzoltó másodfokú égési sérüléseket szenvedett, de nem súlyos az állapota.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik