Közélet

Harminc év házasság után végzett volna feleségével

Az asszonynak az volt a szerencséje, hogy férje rosszul célzott, és a fegyvert sem tudta újratölteni.

A pár harminc éve tartó házassága az utóbbi időszakban annyira megromlott, hogy a nő december elején elköltözött. A férj fejébe vette, hogy felesége megcsalja őt, ezért csütörtök este elment hozzá. Amikor az asszony meglátta a ház előtt, azonnal rendőrt hívott, félt, hogy a férfi rátámad. Amikor látta, hogy férje átmászik a kerítésen és pisztoly van a kezében, ismét felhívta a 107-es segélyhívót, ekkor az egyenruhások már úton voltak a helyszínre.

A férfi – miután betörte a bejárati ajtót – rálőtt feleségére, de a lövedék célt tévesztett. Ezután megpróbálta újratölteni a fegyvert, de nem ment neki, ezért annak markolatával többször fejbe ütötte feleségét. A dühöngő, részeg férfit végül a rendőrök fogták le, pisztolyát, lőszereit pedig elvették.

A nőhöz mentőt hívtak, az asszonyt Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba vitték. A vizsgálatok szerint könnyű sérülésekkel úszta meg a támadást. A férfi ugyancsak kórházba került, ahol kiderült, közepesen ittas állapotban volt. A nyomozók emberölés kísérletével, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsították meg.

Később házkutatást is tartottak nála. A férfi otthonában lőszereket és puskaport találtak. A nyomozók ezeket is lefoglalták, és a maroklőfegyverrel együtt szakértői vizsgálatra küldik majd.

Az 50 éves büntetlen előéletű móri férfit a fejér megyei nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik