Közélet

Kútba rejtették a Baunok házaspár holttestét – feladta magát a két gyanúsított

Újszász határában, egy kútban találtak rá a Szolnokról néhány hete eltűnt házaspár holttestére. Csütörtökön feladta magát az a két férfi is, akiket az ügy kapcsán köröztek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a holttestek azonosítása csütörtökön befejeződött. Kiderült, a kútból valóban a november 17-én lakásukról eltűnt Baunok házaspár holttestét találták meg néhány nappal ezelőtt.


Mészáros Tibor és Herczku Szabolcs

Közben az ügyben keresett Herczku Szabolcs és Mészáros Tibor is jelentkezett a rendőrségen. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Kihallgatásuk még tart. Az ellenük korábban kiadott körözést és európai elfogatóparancsot, valamint a kitűzött 2 millió forintos nyomravezetői díjat visszavonta a rendőrség. A házaspár két autóját még keresik.

Mint arról korábban beszámoltunk, a házaspár rejtélyes módon tűnt el. Nemcsak nekik, de a két személyautójuknak is nyoma veszett novemberben. A 60 éves férfi és 61 éves felesége rendezett családi körülmények között élt. A nyomozás közben a rendőrség látókörébe került két férfi. Róluk korábban szűkszavúan csak annyit közöltek, hogy összefüggésbe hozhatók az eltűnéssel. Országos körözést adtak ki ellenük, majd kétmilliós nyomravezetői díjat is kitűztek. Egyikük Mészáros Tibor, a másik pedig Herczku Szabolcs. Utobbi férfi NB I-es focista volt. A Kispest, a Szeged és a Diósgyőr színeiben 28 meccsen szerepelt az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, később Vecsésen és Soroksáron játszott középpályásként. Ők adták fel magukat csütörtökön a rendőrségen.

Az első gyanúsítottat múlt pénteken fogták el, de hogy pontosan milyen szerepe lehetett a bűncselekményben, egyelőre nem árulta el a rendőrség. Az eddigi adatok szerint a focista és barátja rabolta el a házaspárt. A harmadik gyanúsítottról pedig az az információ keringett, hogy Mészáros Tibor rokona – ezt a férfi védője megerősítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik