Közélet

Úgy tűnik, megtalálták a szolnoki házaspár holttestét

A szakértők most azonosítják az áldozatokat, egyelőre nem tudni, hogyan végeztek velük.

Szabó Zita elmondta: a bűnügyben nyomozó rendőrök az elmúlt napokban végzett kihallgatások eredményeként kedden találtak rá egy férfi és egy nő holttestére. Még tart az áldozatok azonosítása, és annak megállapítása, hogy miért és hogyan haltak meg. Jelenleg még csak valószínűsíthető, hogy a több mint két hete eltűnt szolnoki házaspárról van szó.

Arra a kérdésre, hogy honnan kerültek elő a holttestek, a sajtószóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt válaszolni, mint ahogy az eddig ismertté vált adatokon kívül az ügy egyéb részleteiről sem beszélt.

A 60 éves Baunok István és 61 éves felesége november 17-én tűnt el a szolnoki Kertész úton álló házukból, két személyautójukkal együtt, azóta nem adtak életjelet magukról. A rendőrség eddigi adatai szerint feltehetően a 36 éves nagytarcsai Herczku Szabolcs és az ugyancsak 36 éves újszászi Mészáros Tibor János rabolta el a házaspárt.

Az ügyben emberölés miatt nyomoz a rendőrség. Két férfit még keresnek, egyelőre a nyomravezetői díj ellenére sem akadnak a nyomukra.

Mint arról beszámoltunk, a házaspár három héttel ezelőtt, rejtélyes módon tűnt el. Amióta elhagyták házukat, egyikük sem adott életjelet magáról. A párnak két kocsija is volt, ezeket sem találják. A rendőrség információi szerint a 60 éves férfi és 61 éves felesége rendezett családi körülmények között élt.

A nyomozás alatt a rendőrség látókörébe került két férfi. Róluk korábban szűkszavúan csak annyit közöltek, hogy összefüggésbe hozhatók az eltűnéssel. Országos körözést adtak ki ellenük,majd kétmilliós nyomravezetői díjat tűztek ki. A körözött férfiak egyike Mészáros Tibor, a másik pedig Herczku Szabolcs. Utobbi férfi NB I-es focista volt. A Kispest, a Szeged és a Diósgyőr színeiben 28 meccsen szerepelt az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, később Vecsésen és Soroksáron játszott középpályásként.

Pénteken a rendőrök elfogtak egy férfit. Annak kapcsán, hogy milyen szerepe volt az ügyben, nem árulnak el részleteket, annyi azonban bizonyos, hogy emberölés miatt indult nyomozás. Az eddigi adatok szerint a két körözött férfi rabolta el a házaspárt. A harmadik gyanúsítottról pedig az az információ keringett, hogy Mészáros Tibor rokona – ezt a férfi védője megerősítette. Az ügyvéd és védence fellebbeztek az előzetes letartóztatás miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik