Közélet

Előzetesben a tiszaújvárosi késelő

A társát megsebesítő fiú egy hónapig biztosan rács mögött marad.

A bíróság indoklása szerint fennáll a bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés veszélye – mondta az MTI-nek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője, Szabó József. A fiatalt azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy egy tiszaújvárosi középiskolában szerdán életveszélyesen megkéselte egyik diáktársát.

Az első hírek még arról szóltak, hogy a két tanuló esett áldozatul egy harmadik fiatalnak, később derült csak ki, hogy az egyik sebesült fiú valójában maga a támadó. Az érintett intézménybe pszichológusokat küldtek, hogy segítsenek a diákoknak feldolgozni a traumát. A Hír24 korábban úgy értesült, csütörtökön minden osztályban két-két rendkívüli osztályfőnöki órával kezdődött a tanítási nap. A tanárok elmondták a diákoknak, hogy valójában mi történt szerdán: hogy miért jártak rendőrök az iskolában. Azt is, hogy a késelőt elfogták és őrizetbe vették, a kést is megtalálták.

A most 9.-es Krisztián szeptemberben került az iskolába, úgy tudni, eddig nem volt vele semmi gond. Mint megírtuk, az orvosszakértő vizsgálja majd, hogy a késelő  valóban egy erőszakos számítógépes játék rabja volt-e, mint ahogy azt ő maga állítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik