Közélet

Besurranó tolvajt és csempészt buktattak le nyomozók Őrben

Egy hatmillió forintos lopási kárral járó besurranás felderítése során 27 millió forintnyi csempészcigarettát találtak mátészalkai nyomozók Őrben.

A nyomozók kedden egy néhány nappal korábban elkövetett lopás ügyében gyűjtöttek adatokat a Mátészalkához közeli településen, s nemcsak a tolvajt fogták el, hanem egy csempészt is lebuktattak – mondta Fülöp Gergely.

A százados tájékoztatása szerint a múlt szombaton egy családi ház nyitva hagyott ajtaján besurrant valaki, és több mint hatmillió forint értékben tulajdonított el onnan pénzt és ékszereket. A nyomozók kedden megtalálták az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható 55 éves őri férfit, aki beismerte tettét, s az értékek nagy részét a rendőrök le is foglalták nála.

A rendőrök az adatgyűjtés során a település egy másik házánál cigarettacsempészésre utaló nyomokat találtak, ezért a vám- és pénzügyőrség munkatársaival közösen átkutatták az ingatlant. Végül 5579 karton ukrán zárjegyes, 27 millió forint értékű cigarettát találtak. Az ügyben egy férfit előállítottak, ellene a jövedéki bűncselekmény miatt a vámnyomozók folytatják le az eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik