Közélet

Kigyulladt egy raktárépület a fővárosban

Egyelőre nem dőlt el, szükség lesz a környéken élők kitelepítésére.

Napokig is eltarthat a munka a XXII. kerületi, használaton kívüli, kigyulladt csirkefeldolgozóban. Az épületen belül egy hűtőház van, annak a szigetelése gyulladt ki. A lángok a Nagytétényi út és a Vöröskereszt utca sarkán csaptak fel a bontásra ítélt raktárban. A tűzoltók már megkezdték az oltást, de a tűzfészket még keresik.

A tűzoltók több ponton megpróbálták megbontani a födémet, de mindenhol az ismeretlen típusú, darabos, préselt, a parafához hasonló szigetelőanyagba ütköztek. A födém a hőterhelés miatt egyes helyeken kezd beszakadni, emiatt – és mivel a falak között nincs rendes bejárat – nem lehet behatolni az épületbe egyelőre.

Több helyen azonban sikerült réseket ütni a falon, így turbóventilátorokkal próbálják kinyomni az épületből a füstöt, hogy láthatóvá váljon az épület szerkezete. Ezután dől el, hogy milyen további beavatkozásra van szükség.

A katasztrófavédelem veszélyhelyzeti felderítő szolgálata is kivonult a kigyulladt épülethez, mert lehet, hogy “lakosságvédelmi intézkedésekre” is szükség lesz. Mivel a szigetelőanyag nagy füsttel ég, így folyamatos méréseket kell végezni, hogy kell-e védelmi intézkedéseket tenni a környéken lakók érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik