Közélet

Miért állnak biztonsági őrök a metrónál, ha úgyis mindenkit leengednek?

Ha jó dumás vagy, akár ingyen is utazhatsz a metrón, ezt állapította meg olvasónk. Tapasztalata szerint, ha valaki egy kicsit agresszívebb, vagy rámenősebb, akkor simán utazhat jegy, bérlet nélkül is. Ez azért rossz, mert a biztonsági őrök feladata pont az lenne, hogy a agresszív, bliccelő utasokat a megfelelő eszközökkel visszatartsák.

Kedves BKV-figyelő!

Egy eléggé idegesítő dolgot láttam néhány hete az Árpád hídi metrónál. Az biztonsági őrök ugyebár befelé kérik a jegyeket, bérleteket. Felmutatod, és mész tovább. Olyat már láttam, hogy egy agresszívabb embert meg akartak állítani, de nem sikerült, volt kiabálás is meg minden, de – ahogy már megszoktuk sajnos – nem történt semmi: a jegy nélküli ember felszállt a metróra.

Múltkor viszont egy fokkal aggasztóbb volt, amit láttam: megállított valakit az biztonsági őr, akinél nem volt se jegy, se bérlet. A megállított srác kb. 20 mp-et “rinyált”. NEM volt agresszív, nem kiabált, nem fenyegetett stb., egyszerűen csak győzködte az őrt, hogy “engedjen már be, nincs jegyem, nem tudok venni, sietünk, engedjen már, ne csinálja ezt” stb. A srác két haverja – akik már bent voltak – csak ott álttak és várták a társukat, és kicsit ők is győzködték az őrt.

A győzködés stílusa persze azért már túlment az egészséges agresszivitáson, de még akár bele is fért volna. Direkt megvártam, hogy mi lesz a vége… A biztonsági őr odébb állt, és beengedte, azt mondta, hogy “na jó, rendben, akkor menjen.” A társának utána azt mondta, hogy “hát most mit csináljak az ilyennel?”.

Szerintem a 6 évesek is tudják rá a választ: kedves biztonsági őr, ilyenkor nem kell beengedni!

Üdv: Márk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik