EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 10-ET HOZTUNK.

nagy józsef / mohos márton

Nagyinterjú a Narancs-alapítóval a miniszterelnökkel közös New York-i sétájáról, Kolozsvárról és a IX. kerületről és a padlizsánszín asszonyokról.

szegő iván miklós

Finnország és Svédország az ukrajnai invázió miatt csatlakozna az észak-atlanti katonai szövetséghez, amelyet Erdogan egyelőre határozottan ellenez. A magyar álláspont szerint tekintettel kell lenni Törökország érzékenységére is.

grád-kovács márta / mohos márton

Két tanárszakos hallgatót kérdeztünk a motivációikról, arról, mit tartanak a képzés legnagyobb problémáinak, illetve hol képzelik el a jövőjüket.

papp atilla

Szelfivel nyitott az ENSZ-ben, bevezette a Bitcoint, és álló nap baseballsapkában twitterezik, de legfőképp: leszámolna az országot rettegésben tartó erőszakos bandákkal.

bánszegi rebeka

A non-stop gondozásra szoruló, súlyos fogyatékossággal élő gyerekeknek már évtizedek óta kis létszámú otthonoka kellene biztosítania az államnak, amely a gyakorlatban csak tömegintézményeket működtet. Hat anya most pert nyert az ügyben. Videó.

„Azt hittem, jobbá tudjuk tenni ezt a világot, de már nem vagyok ebben olyan biztos”

Csekély állami segítséggel próbál egy maglódi édesanya súlyosan fogyatékos gyerekeknek és felnőtteknek napközit működtetni.

grád-kovács márta / farkas norbert

Vilmos 19 évesen egy kocsmai verekedés során megölt egy rendőrt, aki egyébként egykori osztálytársa és jó barátja is volt. Húsz év börtön után, 2005-ben szabadult, az utcára került, majd a főváros határában egy kunyhóban próbált szerencsét.

kálnoki kis attila

A Celldömölk asztalitenisz-csapata és iráni légiósa közti románc egy ideig idillinek tűnt, azonban az iráni ballépése miatt az elmúlt tíz év legeredményesebb csapata jogi úton bukhatja el a megnyert bajnoki címet. A botrányos csapatdöntő ellenére Klampár szerint játékosait megilleti a tisztelet.

grósz petra

A kaliforniai Davis házaspár csimpánzát egy menhelyen helyezték el, miután az állat megsebesített két embert. Moe többé nem térhetett haza, Davisék pedig rendszeresen látogatták őt új otthonában, ahol kis híján végzetes tragédia áldozatai lettek.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: