Gazdaság

Erzsébet multisodik

Hamarosan mégis elfogadhatják az utalványt a Tesco és az Auchan kasszáinál?

A Tesco mellett az Auchannal is megkezdte a tárgyalásokat az Erzsébet-utalvány elfogadásáról a kibocsátó Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) – közölte a Magyar Nemzettel a szervezet ügyvezetője az Európai Bizottságnál indult, diszkriminációt feltételező vizsgálat kapcsán. Guller Zoltán az egyeztetések tényén túlmenően érdemi részletekkel nem szolgált a lapnak, csak annyit mondott, immár csaknem másfél milliónyi ügyfelük van.

A Magyar Nemzet ugyanakkor emlékeztet rá, hogy az új rendszer fő kárvallottjai nem is a multik, hanem a korábban piacvezető francia utalványkibocsátók, akiknek a csekkjeire már nem terjed ki az állami támogatás, hiszen a kedvezményes adózás csak az Erzsébet-utalványra vonatkozik. (Mint korábban megírtuk, az új szabályozás szerint az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés tagjai 51,17 százalékos adóteher mellett bocsáthatják ki étkezési utalványaikat.)

Az Európai Bizottság belső piaci és szolgáltatási kérdésekben illetékes szóvivője, Chantal Hughes a minap azt mondta, az új magyar utalványrendszert abból a szempontból elemzik, nem tartalmaz-e korlátozásokat. A Nemzeti Üdülési Szolgálat ügyvezetője korábban cáfolta azt a lapinformációt, hogy külföldi tulajdonú kereskedelmi láncokkal nem akarnak szerződést kötni. Közölte, semmi ilyenről nincs szó, tárgyalnak mindenkivel, csak másokkal még nem írták alá a megállapodást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik