Üzleti tippek

Online platform segít beindítani az üzletet

Elsősorban az induló- és mikrovállalkozások fejlődését és fenntartható működését segítő platformot hoz létre a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége.

A platform tudásanyaggal, informatikai induló szoftvercsomagokkal és virtuális inkubációval támogatja a cégeket. A szövetség projektje a Széchenyi 2020 programban valósul meg 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból.

Az MTI által idézett közlemény szerint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) megvalósuló fejlesztés elsősorban a 9 vagy annál kevesebb dolgozót foglalkoztató hazai cégeknek nyújt segítséget, de célcsoportnak tekinti a 25 munkavállalóval rendelkező társaságokat is.

Ezek a mikro- és kisvállalkozások adják a kkv-szektor 97,8 százalékát, ezért fejlődésük nélkül a gazdasági növekedés dinamikus emelkedésére is kisebb a lehetőség.

A kkv-k hosszú távú fennmaradásra és növekedésre való képessége terén ugyanakkor további fejlődésre van szükség, hiszen Magyarországon a kkv-k hároméves túlélési rátája csak 60 százalék körüli. Ezeknek a vállalkozásoknak a kezdeti fejlődési szakasz sikeres teljesítése okozza a legnagyobb nehézséget, a VOSZ ezeknek az akadályoknak a leküzdéséhez ad operatív segítséget a projektjével, amely várhatóan 2023. március végéig tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik