Üzleti tippek

Inkubációs program indul turisztikai startupoknak

Közös programot indít a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Startup Campus, hogy támogassák a turisztikai startupszektort, és segítsék a koronavírus-járvány hatásaira reagáló megoldások kifejlesztését.

A CheckINN Startup Program végén a befektetésre érett vállalkozások megszerezhetik az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus 20 millió forintos tőkebefektetését is. A most először meghirdetett program inkubációs lehetőséget a korai fázisú, induló turisztikai cégek számára.

Május 23-ig életkortól és földrajzi helytől függetlenül bárki jelentkezhet, akinek van egy legalább kétfős csapata és egy turisztikai, vendéglátó- vagy szállodaipari vagy más ezekhez kapcsolódó startupötlete, illetve -prototípusa.

Kiemelten várják azokat a megoldásokat, amelyek lehetővé teszik a kontaktmentes élményeket, okos és fenntartható fejlesztésekkel segítenek a túlzott turizmussal küzdő desztinációkat, a regeneráló utazás elterjedését, vagy innovatív módon segítik a légi közlekedés mihamarabbi biztonságos újraindulását – közölték a szervezők az MTI-vel.

A beválogatott csapatok nyáron elvégzik a cégindításhoz szükséges, öthetes online üzleti képzést. Ez magában foglalja a legfontosabb startup-módszertanokat, csapat- és időgazdálkodási ismereteket. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala bevonásával pedig arról is szó lesz, hogy mit kell egy startuppernek tudnia a szellemi tulajdonról egy innovatív termék, illetve szolgáltatás fejlesztése és piacra vitele alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik