Üzleti tippek

A NAV is besegít az online hitelfelvételnél

A jelenlegi járványhelyzetben egyre több bank vezeti be az online, személyes ügyintézés nélküli hiteligénylést.

A hitelfelvételhez elengedhetetlen a NAV által kiállított jövedelemigazolás vagy keresetkimutatás. Az adóhatóság február óta elérhető szolgáltatása, az online kimutatás ezt a lépést egyszerűsíti jelentősen, hiszen a szükséges dokumentum néhány kattintással, akár otthonról is beszerezhető.

A NAV-nál már jó ideje, szinte minden ügy online is intézhető, ehhez a magánszemélyeknek mindössze KAÜ-azonosításra van szükségük (ügyfélkapus regisztráció, e-személyi igazolvány, telefonos azonosítás) – emelték ki a közleményben.

A februári bevezetés óta már csaknem 15 ezren kértek online keresetigazolást.

A kimutatás az eBEV Portálon igényelhető. A belépés után az elektronikus keresetkimutatás a Szolgáltatások / Keresetkimutatás lekérdezés menüből indítható.

Az igénylés minden lépése elektronikusan zajlik, az igénylőnek csupán az elkészült kimutatás adatait kell ellenőriznie. Ha ezek rendben vannak, a NAV eljuttatja azt a központi hitelinformációs rendszert (KHR) kezelő pénzügyi vállalkozásnak, amely pedig közvetlenül a megjelölt banknak továbbítja.

Aknák a katás adó- és járulékmentességben
A homályos pontok elbizonytalaníthatják a vállalkozásokat, és rizikóssá tehetik a kedvezmények igénybe vételét.

Általános tájékoztatás az ingyenesen hívható 1819-es telefonszámon kérhető, vagy érdemes felkeresni a hatóság online szolgáltatásokról szóló oldalát.

Kiemelt fotó: MTVA / Róka László 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik