Üzleti tippek
Business Finance, accounting, contract, advisor investment consulting marketing plan for the company with using tablet and computer technology in analysis.

Ismét díjazzák a közösségi befektetéseket és az esélyteremtő cégeket

Idén új szemlélet mentén és új néven kerül kiírásra a vállalati felelősségvállalás egyik legfontosabb hazai elismerése. Az „Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja” arra ösztönzi az üzleti élet szereplőit, hogy társadalmi és környezeti befektetéseik kimutathatóan, mérhetően járuljanak hozzá a fenntarthatósághoz.
Korábban a témában:

A díj átalakulása követi a Magyar Adományozói Fórum (MAF) szervezeti átalakulását is, az egyesület ezentúl Effekteam néven folytatja a munkát.

A közösségi befektetések díj épít a 2011-2016 között évente meghirdetett „MAF Társadalmi Befektetések Díj” szakmai alapjaira, ugyanakkor figyelembe veszi és beépíti a vállalati felelősségvállalás terén az utóbbi években megjelent tendenciákat, gyakorlatokat. A pályázatok elbírálása során ezért az eddigieknél fontosabb szerepet kapnak a hatékony környezeti és társadalmi befektetések szempontjai, és a fenntartható fejlődési célok (Sustainable Development Goals – SDG).

A szakmai díj megújítása újabb fontos lépés abban a folyamatban, amely arra sarkallja az üzleti szektor szereplőit, hogy társadalmi és környezeti befektetéseik során tartsák szem előtt a mérhető, kimutatható hatások, pozitív változások szempontjait – emelte ki Molnár Klára igazgató.

A pályázatokat négy, az SDG-k alapján kialakított kategóriában díjazzák:

Esélyteremtő üzlet: olyan programok, amelyek hozzájárulnak a társadalmi jóllét megteremtéséhez az igazságosság elvének érvényesülésével, különös tekintettel az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésre és a mindenki számára elérhető minőségi táplálkozásra.

Jövő gazdasága: azok a kezdeményezések, amelyek segítik a fenntartható gazdaságot, termelést és fogyasztást, ösztönzik az innovációt és támogatják a gazdasági fejlődést előmozdító infrastruktúra megteremtését.

Zöld egyensúly: azok a pályázatok, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás hatásainak csökkentéséhez, a természeti erőforrások fenntartható használatához, valamint a szárazföldi és vízi ökoszisztémák védelméhez.

Mindenki társadalma: a szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférést, az élethosszig tartó tanulást és a társadalmi esélyegyenlőség megteremtését célzó kezdeményezések.

A nagyvállalatok mellett a kis- és középvállalkozások, illetve a startupok pályázatait is várják. Újdonság, hogy a shortlistre került pályamunkák közül szeptemberben a nagyközönség is választhat. A jelentkezéseket 2019. augusztus 1-jéig várják, a részletes kiírás elérhető az Effekteam Egyesület honlapján, a díjakat októberben adják át.

A szervezet 2006-os megalakulása óta a vállalati társadalmi befektetések iránt elkötelezett szakemberek egyik legelismertebb platformjává vált. Szakmai ernyőszervezetként az üzleti élet és a nonprofit szektor szereplőinek minél hatékonyabb együttműködésén dolgoznak.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Hooded computer hacker hacking network. Male with black hoodie using computer for identity theft or other criminal online activity.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.