Üzleti tippek

25 milliárdos lízingprogramot indít az MFB

Megjelent az NHP Fix Lízing Refinanszírozási Program.

A Magyar Fejlesztési Bank 25 milliárd forintos keretösszeggel új, a Növekedési Hitelprogram Fix forrásait közvetítő lízing refinanszírozási programot indít. A cél azon cégek támogatása, melyek beruházásaik finanszírozására, illetve versenyképességük fenntartására, fokozására lízingfinanszírozást igényelnek.

Az újabb refinanszírozási programot a bank csatlakozási feltételeinek megfelelt lízingcégek közvetíthetik a kkv-k felé. A tervek szerint az NHP forrású program mellett piaci forrású programmal is piacra lép az MFB.

A most megjelent NHP Fix Lízing az NHP Fix feltételeinek megfelelően hazai mikrovállalkozások és kkv-k részére igényelhető, maximum 2,5 százalékos ügyleti kamattal.

A program keretében nyújtható finanszírozott összeg alsó határa 15 millió forint, felső határa egymilliárd forint ügyletenként, a futamidő 3-tól 7 évig terjedhet.

A finanszírozás a cégek Magyarország területén megvalósuló, bevételt termelő alaptevékenységéhez szükséges, másodlagos piaccal rendelkező, új és használt műszaki berendezés, gép, jármű, üzemi és üzleti felszerelés beszerzésére használható fel.

A pénzintézet várakozásai szerint elsősorban az agrárvállalkozások és a feldolgozóiparban működő kis- és középvállalkozások részéről mutatkozik majd jelentős igény az új programra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik