Üzleti tippek
Budapest, 2017. július 31.
Egy ügyfél tárgyal az ügyintézõvel az MFB Pont közvetítõi hálózat újonnan megnyitott fiókjában az MKB Bank Váci utcai székházában 2017. július 31-én. Összesen 750 milliárd forint fejlesztési forrás lesz elérhetõ a kibõvített MFB Pontok hálózatánál hitelprogramok keretében 2020-ig a kis- és középvállalkozások és a lakosság számára.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Megemelte az MFB a kkv-hitelek keretösszegét

24.hu
24.hu

2018. 12. 15. 15:10

A jelentős piaci érdeklődés miatt a Magyar Fejlesztési Bank 2020. január végéig meghosszabbította a Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció II. hitelprogram igénylési határidejét, illetve 100 milliárd forintra emelte a keretösszeget.
Korábban a témában:

A konstrukció célja, hogy olyan kis- és középvállalkozásokat juttasson forráshoz, amelyek a piacon jelenleg csak kedvezőtlen feltételekkel vagy egyáltalán nem jutnak hitelhez, bár versenyképességük fokozásához szükségük lenne pénzügyi segítségre. Azért, hogy a refinanszírozási konstrukcióban nyújtott hitel a legközvetlenebb módon jusson el az igénylőkhöz, a forrásokat pályázat útján kiválasztott pénzügyi vállalkozások közvetítik – elsősorban mikro- és kisvállalkozásoknak.

A refinanszírozási partnerek visszajelzései alapján jelentős a forrásigény a kkv-szektorban. Az MFB ezért az eredetileg 2018. december 28-án záruló hitelprogram igénylési határidejét 2020. január 31-ig meghosszabbította, a refinanszírozási kölcsönszerződés és hitelszerződés megkötésére pedig 2020. március 31-ig van lehetőség.

A konstrukció keretében igényelhető hitelösszeg 1 millió forinttól 100 millió forintig terjedhet. Az elvárt saját erő minimum 10 százalék, a futamidő pedig a hitelcéltól függően maximum 10 év lehet.

Beruházási hitelnél a teljes finanszírozás mértéke nem haladhatja meg a nettó bekerülési érték maximum 90 százalékát általános csekély összegű (de minimis) támogatás esetén, illetve 75 százalékát regionális beruházási támogatás esetén. Önálló forgóeszközhitel kizárólag általános csekély összegű (de minimis) támogatási kategóriában igényelhető – idézte a pénzintézet közleményét az MTI.

A hitelprogramra az agrárcégek kivételével minden kis- és középvállalkozás pályázhat. A forrás felhasználható a hatályos uniós és magyar környezetvédelmi jogszabályoknak megfelelő, idehaza megvalósuló ingatlanberuházáshoz, vásárláshoz, új vagy használt tárgyi eszköz beszerzéséhez, illetve a beruházáshoz kapcsolódó vagy önálló forgóeszköz-finanszírozáshoz.

Kiemelt fotó: MTI / Máthé Zoltán

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.