Üzleti tippek
Veszprém, 2012. július 27.
A veszprémi vár keletre néző épületei 2012. július 27-én. A háttérban balra a Tűztorony, jobbra a kétszintes Érseki Palota, az előtérben a Buhim-völgy házai láthatók. Az Országgyűlés 2011 novemberében elfogadott, a kulturális örökség védelméről szóló törvénymódosítása értelmében a Veszprémi Érseki vár (Érseki Palota, Szent Mihály-székesegyház és Szent György-kápolna, Gizella-kápolna, Tűztorony, várkapu, Modern Képtár - Vass László Gyűjtemény) épületegyüttese is szerepel a történelmi emlékhelyek listáján.
MTI Fotó: Nagy Lajos

9,4 milliárdból épülhet meg a veszprémi uszoda

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2018. 11. 12. 15:25

Korábban a témában:

Évekkel ezelőtti ígéret válhat valóra azzal, hogy megépítik a veszprémi uszodát. A 2015 februári időközi választások előtt a Fidesz ígért be számos beruházást a városnak, például új uszodát, a toronyház felújítását, körgyűrűt, ha a többség rájuk szavaz. A veszprémiek nem úgy szavaztak, ahogy a kormánypárt elvárta volna, így a Fidesz bukta az időközit. Az ígéretek pedig úgy tűnt, ígéretek maradnak.

Veszprém választás (Array)
Szőrén-szálán eltűntek a Fidesz veszprémi ígéretei
Jó lesz nektek, veszprémiek, kaptok új uszodát, felújított toronyházat és pöpec körgyűrűt, csak szavazzatok a Fideszre! - hangzott az ígéret. A veszprémiek nem oda szavaztak, az ígéretek ígéretek maradtak.

De most előrelépés történt, megvan a Nemzeti Sportközpontok által meghirdetett uszodaberuházásra, tervezésre és kivitelezésre kiírt pályázat nyertese, a Vemév-Szer Építő- és Szerelőipari Kft. és a Laterex Építő Zrt., akik közösen tettek ajánlatot, és az övék volt az egyetlen érvényes pályázat. Nettó 9,4 milliárd forintért vállalták el a munkát, tartalékkeret nélkül. Lesznek alvállalkozóik is, a ZÁÉV Zrt., a Kerex Uszoda- és Szabadidőtechnikai Kft., az Elektro-Center Kft. és az Aspectus Architect Kft.

A Penta Indusrty Kft. illetve a West Hungária Bau Kft. pályázata érvénytelenség miatt esett ki a versenyből.

A Vemév-Szer Kft. árbevétele 2015-ben még nettó 7,5 milliár forint volt, 2016-ra 2 milliárdra olvadt, tavaly azonban már majdnem újra elérték az 5 milliárd forintot. Adózott eredményük 2017-ben 119 millió forint lett.

A Laterex Zrt. a csődbe ment Hérosz Építő Zrt. örököseiként mutatkoznak be honlajukon, így nem meglepő, hogy 2015-ben már nettó 6,4 milliárd forintos forgalmat értek el, aztán 5,3 milliárd forintost, tavaly pedig 9,25 milliárd forintnál tartottak. Adózott redményük tavaly közelítette a 212 millió forintot. A cég nyerte el nagyobbik részben az Újpesti Torna Egylet (UTE) Megyeri úti sporttelepén lévő központi boksz-birkózó épület 1,2 milliárd forintos felújítási munkáját, és a zsámbéki, illetve a tatai kastély felújítását. 

Fotó: Nagy Lajos / MTI

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.