Belföld

Szőrén-szálán eltűntek a Fidesz veszprémi ígéretei

Veszprém választás (Array)
Veszprém választás (Array)

Jó lesz nektek, veszprémiek, kaptok új uszodát, felújított toronyházat és pöpec körgyűrűt, csak szavazzatok a Fideszre! - hangzott az ígéret. A veszprémiek nem oda szavaztak, az ígéretek ígéretek maradtak.

Komoly ígéreteket puffogtatott a Fidesz az elbukott veszprémi időközi választás kampányában, ezekből azonban a mai napig nem látszik semmi – írja a Népszabadság. A négymilliárdos uszoda tervezése nem kezdődött el, a központban lévő húszemeletes toronyház félmilliárdos rekontrukciója sehol se tart és késik a veszprémi körgyűrű bővítésére is, aminek tavaly kellett volna elkészülnie.

A toronyház felújítása talán a legégetőbb probléma: az épület statikailag se áll jól, de belül is le van rohadva, és a dunaújvárosi Solanova mintaprojekt nyomán akarták megcsinálni. A tetőt, a külső burkolatot és a fűtési rendszert is kicserélnék, valamint alternatív energiaforrásokkal (értsd: napelemekkel) látnák el a tornyot. A projektet még februárban Némedi Lajos Fidesz-jelölt becsületbeli ügynek nevezte.

Őszre tervezték befejezni a felújítást, amiből nem lett semmi. “A veszprémi toronyház felújítása kapcsán várjuk azt a pályázati kiírást, aminek keretében lehetőségünk lesz projektünk benyújtására” – közölte a lappal a városháza.

Az uszodánál is hangzatos ígéreteket lehetett hallani, egy kormányhatározat idén március 31-ig írta ki a határidőt arra, hogy a megvalósítási konstrukciót bemutassák. Csak annyi derült ki szocialista parlamenti kérdezősködés után, hogy a minisztériumok egyeztetnek egymással a projektről, amit a Magyar Úszó Szövetség is támogat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik