Üzleti tippek
Excited middle-aged couple sitting on a couch reading a document together which contains good news

Júliustól vetik be a NAV következő csodafegyverét

24.hu
24.hu

2018. 01. 25. 18:44

Az adóhatóság nagy erőkkel dolgozik az e-számlarendszer kialakításán, hogy július elsején zökkenőmentes legyen az átállás, a következő nagy feladat a vállalkozások áfabevallás-tervezetének kiajánlása lehet – mondta Tállai András Gyulán, ahol NAV ügyfélszolgálati ablakot adtak át a kormányhivatalban.
Korábban a témában:

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, a NAV vezetője elmondta: ez év végéig az adóhatóság ügyfélszolgálata 64 új helyen lesz elérhető.

Tavaly a NAV 4 millió ember személyijövedelemadó-bevallását készítette el. Idén január óta a jövedékiadó-bevallás tervezetet is az adóhatóság készíti el, ami 600 ezer vállalkozás számára jelent bürokráciacsökkentést – összegezte az MTI.

Tállai András közölte, tavaly 2,6 millió állampolgár jelent meg a NAV ügyfélszolgálatokon, távlati célként az adóhatóság azt szeretné elérni, hogy minél többen éljenek az e-ügyintézés lehetőségével, amely az állam számára költségcsökkentést eredményezne.

Második fokozatba kapcsol az Online Számla rendszer

Az adóhatóság közleményében kiemelték, hogy már elérhető az online számlázás tesztrendszere, amelynek segítségével a számlázó programokat fejlesztő cégek, szoftverfejlesztők tesztelhetik alkalmazásaikat.

Az e-számlarendszerrel és az adatszolgáltatási kötelezettséggel kapcsolatban a NAV honlapján és az Online Számla rendszer oldalán lehet tájékozódni.

A regisztrációt a gazdálkodók képviseletére jogosult személyek végezhetik el, a részletes szabályok a felületen három nyelven, magyarul, angolul és németül is megtalálhatók.

2018. július 1-jétől azokról a számlákról kell kötelezően a NAV új rendszerén keresztül adatot szolgáltatni, amelyekben a belföldi adóalanyra áthárított általános forgalmi adó (áfa) összege legalább 100 ezer forint.

Kiemelt fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.