Üzleti tippek
Budapest, 2016. augusztus 8.
Munkások ponyvaborítást feszítenek ki az MTK labdarúgócsapatának épülő új stadionjának lelátója fölé a vázszerkezetre. A lebontott régi stadion helyén épülő új Hidegkuti Nándor Stadion befogadóképessége 5500 fő lesz. A Hungária körúti létesítményt a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau Kft. építi több mint hatmilliárd forintos költséggel. Az új stadion várhatóan 2016. augusztus végére készül el.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Továbbra sem várható állásdömping a nagyvállalatoknál

24.hu
24.hu

2016. 10. 25. 11:38

Bár a cégek saját helyzetüket kedvezőbbnek ítélik, de a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban ennél óvatosabbak.
Korábban a témában:

A hazai nagyvállalatok a nemzetközi hangulatnak megfelelően lassú növekedésre számítanak a következő egy évben. Bár a társaságok saját helyzetüket kedvezőbben értékelik, mint a teljes gazdaság alakulását, a makrokörnyezet megítélése is egy éve fokozatosan javul – derül ki a K&H felméréséből.

A pénzintézet által készített nagyvállalati növekedési index a félévi értékhez hasonlóan a harmadik negyedévben is 8 ponton áll.

A beruházásokkal és a foglalkoztatottak létszámának bővítésével kapcsolatban inkább várakozó állásponton vannak a válaszadók: a következő egy év során túlnyomó részük nem tervez munkaerő-felvételt (88%), illetve beruházást (62%).

A gazdasági környezetre vonatkozó, fokozatosan javuló várakozások egyrészt annak köszönhetők, hogy az előző negyedévhez képest több mint duplájára, 11%-ra nőtt a kisebb közterhekre számítók aránya, a gazdaságpolitikai intézkedéseket pedig az előző negyedévi 18%-hoz képest jelenleg csupán 7% gondolja kedvezőtlennek vállalata működése szempontjából.

A cégek saját helyzetüket kedvezőbbnek ítélik, mivel a vállalati részindex 11 ponton áll, miközben a gazdasági környezet várt változásával kapcsolatban ennél óvatosabbak (0 pont). Ezért is nagy előrelépés, hogy az egy évvel ezelőtti mélyponthoz képest (-5) folyamatosan javul a makrokörnyezet megítélése, és mostanra már a pozitív tartomány felé kacsintgat ez a részindex is – összegezte Peter Roebben, a K&H üzleti ügyfelek divízió vezetője.

A társaságok jövőjére vonatkozó stabil várakozások mögött az áll, hogy a következő egy évben enyhén növekvő, 3,3%-os exportbevétellel kalkulálnak a cégek, ezzel pedig a szektor profitvárakozásai is 1,4%-ról 1,7%-ra emelkedtek az elmúlt negyedévhez képest.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.