Üzleti tippek

Kitiltási ügy: futni hagyják a milliárdos korrupció tetteseit

Nem lesz újabb nyomozás a kitiltási ügyben – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Fővárosi Főügyészség. Méghozzá azért nem, mert az ügyészség szerint nem vetődött fel olyan új adat vagy körülmény, amely a kedden fordulatot vett kitiltási botrány ügyében újabb nyomozás elrendelését indokolná.

Az ügyészséghez azután fordult a lap, hogy a bíróság cáfolta a diplomáciai botrányba torkollt ügy vádiratának elméletét. Eszerint T. Viktor színlelt ajánlatban beszélt az amerikai Bunge étolajgyártó cég képviselőjének arról: kétmilliárd forintért cserébe kormányzati kapcsolatain keresztül eléri az étolaj áfájának csökkentését. Ezzel szemben a bíróság kedden azt mondta ki, hogy T. Viktor csak közvetített. Az pedig a bíróság szerint továbbra sem tisztázott, ki állt a korrupciós ajánlat hátterében. De ezek szerint nem is érdekes, vagyis futni hagyják az elkövetőket.

Az ügyészség szerint a korábbi nyomozás során mindent megtettek, kiderült azonban, hogy például a vádlott telefonját sem hallgatták le.

Egyébként ebből az ügyből lett a 2014-es kitiltási botrány, miután a Bunge a korrupciós kísérletet jelezte az amerikai nagykövetségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik