Belföld
szazadveg(430x286).jpg (Array)

Nem indult vizsgálat a Századvég-vezér ellen a kitiltási ügy miatt

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 05. 04. 15:04

Április 21-én Varju László, a DK alelnöke arról érdeklődött Polt Péter legfőbb ügyésznél, hogy

Indított-e vizsgálatot Heim Péter Századvég-vezér ellen a kitiltási botrány kapcsán?

Polt válasza szerint nem indult vizsgálat, mivel a Fővárosi Főügyészség tavaly megállapította, hogy a férfi, aki kétmilliárd forintot kért a Bunge Zrt-től közbenjárásért, visszaélt a Századvég nevével.

Az ügyész nem egy másik állam közigazgatási döntése, hanem kizárólag bűncselekmény elkövetését alátámasztó bizonyítékok egyenként és összességében történő értékelése, és az ennek eredményeképpen kialakult meggyőződése alapján emelhet vádat

-írta a főügyész válaszában. Emlékeztett arra is, hogy az Egyesült Államok közlése szerint a kitiltott személyekre vonatkozó adatok bizalmasan kezelendők, André Goodfriend korábbi ügyvivő ezért nem is tájékoztatta a személyek kilétéről a Legfőbb Ügyészséget.

A Legfőbb Ügyészség a belépési tilalommal összefüggésben az Amerikai Egyesült Államok rendelkezésére álló információkat eljárási jogsegélykérelem előterjesztése útján is megkísérelte beszerezni, azonban kérelmünkre ezidáig nem érkezett válasz

– így a kért információk nem állnak a Legfőbb Ügyészség rendelkezésére.

2015 decemberében a Századvég közleményben tudatta, hogy minden, a korrupciós ügyben való érintettségét leíró, vagy azt sugalló sajtóhíresztelést terjesztő médiummal szemben eljárást indít.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.