Üzleti tippek

NAV-bírság helyett telefonáljon!

Sipos Anikó
Sipos Anikó

újságíró. 2013. 01. 31. 10:29

Az adótanácsadás a tévhitekkel ellentétben a kis cégeknek sem luxus, sőt, a szakértői segítséggel a cégvezetők gyorsabban dönthetnek, és csökkenthetik az adóbírságok kockázatát is.

Korábban a témában:

A Saldo számításai szerint éves szinten legalább százezreket, de akár milliókat is megtakaríthatnak a vállalkozások, ha nem csak „házon belül” döntenek.

A jogszabályváltozások folyamatos követése (tervezéstől a kihirdetésig) a cégek számára rendkívül időigényes feladat. Ha viszont külső tanácsadó segít, akkor már az jelentős megtakarítás lehet, hogy ez az idő felszabadul. A szinte állandó változásokra példa, hogy a kata/kiva kisvállalkozói adóknál is történt menet közben módosítás. Gyakran további nehezítés, hogy kevés idő marad a felkészülésre a kihirdetés és hatályba lépés között. A tanácsadó cégek azonban naprakész tudással rendelkeznek ebben az esetben is. „A Saldónál például az egyedülállónak számító telefonos tanácsadással azonnali segítséget tudunk nyújtani az adótervezésben és a gazdasági események értelmezésében is” – összegezte Sibinger Márta, a Saldo Zrt. tanácsadó igazgatója.

A telefonos segítség nemcsak az írásbeli megkeresésnél, hanem a személyes tanácsadásnál is hatékonyabb és gyorsabb. „Ez egyfajta együtt gondolkodást is jelent, és így a nem evidens szempontok is felszínre kerülhetnek. Ha ugyanis írásban néhány lényeges kérdést elfelejt az ügyfél feltenni, akkor érthetően csak általánosabb választ kaphat” – fejtette ki Sibinger Márta. A szolgáltatás éves átalánydíjas konstrukcióban vagy meghatározott számú kérdést tartalmazó csomagban is elérhető. Jelenleg több mint 3000 cég és intézmény a Saldo regisztrált tagja.

Egyre többen nyitnak a tanácsadás felé

„Látható a fejlődési trend. A sok százezer cég közül jó pár ezer kis- és középvállalkozás is felismerte már, hogy szükségük van adótanácsadásra. Ha másért nem, hát azért, hogy csökkentsék a gazdasági szakembereik esetleges bizonytalanságát, átlássák a komplex összefüggéseket, és így (is) mérsékeljék az állandó adókockázatot” – tette hozzá a szakértő.

Több mint tanácsadás

A társaság az adótanácsadás mellett nagyon sok megkeresést kap egyedi feladatok elvégzésére is. Idetartozik az adóhatóság előtti képviselet, az önellenőrzés előkészítése, a transzferár-nyilvántartás, a belső szabályzatok készítése és a munkaügyi átvilágítás is. Emellett saját fejlesztésű integrált ügyviteli szoftverük is van, és népszerűek a gyakorlatra építő kiadványaik, szakmai konferenciáik is. Például az adóváltozásokról szóló, év végi „Saldo ankét” rendezvényeken tavaly több ezer gazdasági szakember vett részt.

A tanácsadó igazgató elmondta: az érdeklődők tavaly is első kézből és először náluk ismerhették meg az NGM-es szakemberek előadásaiból az új adónemek részleteit. Szakmai képzéseik, konferenciáik általában a kreditpontos képzések közé tartoznak, és tartanak OKJ-s tanfolyamokat is.

A Saldo a friss adózási hírekről, változásokról rendszeresen hírlevelet küld partnerei számára, amelyre most Ön is feliratkozhat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Demonstrators hold flags of Europe and of Romania as they protest in the front of the Romanian Parliament in Bucharest March 6, 2018.
Hundreds of demonstrators from around the country staged a rally following a nation wide mobilisation on social media to protest against the corruption and against PSD, the ruling Social Democrat Party. Romania's justice minister launched a procedure to sack the popular and internationally respected head of the anti-corruption investigation body. As chief prosecutor in the DNA anti-corruption body, Laura Codruta Kovesi has helped bring a raft of corrupt officials to justice in recent years in one of the EU's most graft-ridden countries. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.