Üzleti tippek

Demján: Legyünk hálásak az IMF-nek

Demján Sándor szerint ne várjon gazdasági csodát senki. A vállalkozók tisztában vannak azzal, hogy 10 év kemény munka kell a felemelkedéshez.

Két nagy veszély fenyegeti a magyar gazdaságot Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke szerint. Az egyik az, ha a kormány tovább terheli a vállalkozókat, mert ha növekednek a terhek, abból nem lesz gazdasági növekedés. A másik pedig az, ha újabb hiteleket vesz fel a kormány, inkább a meglévő rossz hiteleket kellene jó hitelekre cserélni. Ennek kapcsán említette meg, hogy hálásnak kell lennünk az IMF-nek.

Demján a Mohács előtti helyzetre utaló hasonlattal üzent a politikának: szorgalmazta az összefogást, és hangsúlyozta azt, hogy a gazdaságban a termelésre kellene helyezni a hangsúlyt.

A gazdaságból kivont 100 milliárd forintot vissza kell juttatni a vállalkozásokhoz, különben a GDP csökkenni fog – mondta a Vállalkozók Napja alkalmából rendezett konferencián. A visszajuttatást úgy értette, hogy a vállalkozásokat juttassák forráshoz (hitelhez vagy tőkejuttatáshoz), mert egyébként tőkeszegények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik