Üzleti tippek

Erősítené céges hitelezését az OTP

15 ezer kis és középvállalkozásnak ajánlanak a jövőben 3-25 millió forint közötti hitelt, összesen 185 milliárd forint értékben.

Sajtótájékoztatójukon elmondták: „A nemzetgazdaság nem működhet megfelelően, ha a vállalkozások a szűkös banki források miatt nem tudnak a fejlesztéseikhez és a működésükhöz szükséges hitelhez jutni. Az OTP Bank tisztában van a finanszírozás jelentőségével: tud és akar is hitelt biztosítani a vállalkozásoknak. Ezt mutatja, hogy miközben a piac 20 százalékkal zsugorodott az elmúlt évben, az OTP Bank 10 százalékkal több hitelt folyósított a kkv-knak, mint egy évvel korábban” – hangsúlyozta Gyuris Dániel az eseményen.

Fontos cél az is, hogy az ügyfelek jó projektek esetén beruházási hitelekhez, exportfinanszírozáshoz, garanciákhoz juthassanak, vagy az állami pályázatokon a saját erőt hitelből biztosíthassák” – mondta Aladics Sándor, igazgató a hitelprogram kapcsán.

A most induló OTP Széchenyi 50 Program a kisvállalkozásokat szólítja meg, amelyeknél egyre komolyabb problémának látják a forráshiányt. A Policy Agenda friss kutatási eredményei szerint a kkv-k saját teljesítményüket a válság előtti szinthez képest 81százalékra értékelik, míg a válság mélypontján 73 százalékra becsülték azt. A cégek működését és fejlődését elsősorban a kiszámíthatatlan gazdasági környezet, a gyenge belföldi kereslet, a likviditási nehézségek és a tőkehiány nehezíti.

Ezek közül rövid távon a likviditási helyzet javítására van reális esély, főképp a banki hitelkihelyezések növelésével.Ugyanakkor a nyáron készített felmérés azt mutatja, hogy a megkérdezettek 53 százaléka nem elégedett a hitellehetőségekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik