Üzleti tippek

Elkészült az Egyesített Feketelista

Kedd délelőttől elérhető az interneten az Egyesített Feketelista, amelyben a magyarországi cégekkel szemben indult hatósági eljárásokról lehet tájékozódni. A lista a mindenki számára elérhető nyilvántartásokat összesíti és teszi kereshetővé.

Regisztráció után az adóvégrehajtásokról, adószám felfüggesztésekről, csődeljárásokról, a munkaügyi, a fogyasztóvédelmi és a versenyfelügyeleti elmarasztalásokról, a felszámolási és végrehajtási eljárásokról, valamint a 100 millió forint feletti adóhiányokról és adótartozásokról lehet tájékozódni.

Ezek az adatok külön-külön mindenki számára elérhetők és kereshetők az APEH, a Cégközlöny, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és a Gazdasági Versenyhivatal honlapjain, az Egyesített Feketelista azonban összesített keresést tesz lehetővé, és – igaz, előfizetés ellenében – a díj függvényében maximum 100, illetve korlátlan számú cég figyeltetését is.

A kétéves fejlesztőmunka után, a www.feketelista.hu internetoldalon elérhetővé vált listát a Feketelista Adatbank Kft. működteti, felelős kiadója a kft. ügyvezetője, Iklódi András, aki egyben a cégnet.hu-t üzemeltető Hírtőzsde Holding Zrt. elnöke is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik