Üzleti tippek

Megint lesz Siotour márka

Rövidesen megkezdheti működését a Siotour Kft. és néhány éven belül ismért a Balaton egyik meghatározó idegenforgalmi cége lehet – írja a Napi Gazdaság.

A Siófoki önkormányzat nemrég úgy döntött, megvásárolják a Balatonnal egybeforrt márkanevet, valamint az ehhez kapcsolódó jogokat és a Termofok Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. közreműködésével új idegenforgalmi céget alapítanak.

Azért határoztak így, mert egy felmérésből kiderült: a Siotour márka nemcsak idehaza, hanem a határokon túl, elsősorban a volt szocialista országokban, illetve Németországban a mai napig ismert és elismert.

A Siotour Kft. elsőként a Galérius élményfürdő működtetését veszi át, ahol mintegy 200 millió forint értékű fejlesztést hajt végre.

A társaságnak a helyi idegenforgalom szervezésében is jelentős szerepet szánnak: például utazás-, szállás- és repülőjegy értékesítéssel, valamint programszervezéssel is foglalkoznak majd.

A cég egyelőre “városi, illetve kistérségi szerepet” játszhat, de elképzelhető, hogy néhány éven belül a Balaton mindkét oldalán jelen lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik