Üzleti tippek

Mikrohitel szabolcsi kisvállalkozóknak

A PRIOMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány közel 900 millió forint mikrohitellel segítette a térségben működő kisvállalkozásokat tavaly - közölte Kovács István, a szervezet ügyvezető-igazgatója.

A helyi és az országos mikrohitel alapból, valamint a mikrohitel plusz program keretéből 883 millió forintot kapott 215 nyírségi vállalkozás – mondta Kovács. 141 vállalkozás 712 millió forintot már felvehetett, míg a többi sikeresen pályázónál folyamatban van a hitel kihelyezése. A PRIMOM-hoz tavaly 215 pályázatot nyújtottak be, s összesen 1,241 milliárd forintot kértek a vállalkozások.

Kovács István tájékoztatása szerint az országos mikrohitel alapból a korábbiaktól kedvezőbb feltételekkel kaptak kölcsönt az igénylők. A maximum 6,35 millió forintot három éves futamidőre, 8 százalékos jegybanki alapkamattal vehették fel, s azt forgóeszköz felhasználásra is költhették. A beruházásra felvett kölcsönnél nagyobb, 8 éves volt a futamidő.

A PRIMOM a múlt évben ismét folyósított kölcsönt a helyi mikrohitel alapból, s összesen 290 millió forinttal segítette a vállalkozások versenyképességének, működésének erősítését.

A Magyar Fejlesztési Bankkal közösen kialakított mikrohitel plusz programban pedig akár 15 millió forint beruházási kölcsönt is felvehettek a szabolcsi kis cégek, 10 éves futamidőre, 8 százalékos kamatra. S a törlesztés két év türelmi idő után kezdődik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik