Üzleti tippek

e-Corvina Kft.: Nélkülözhetetlen szoftverek

Már korábbi munkahelyükön is együtt dolgoztak a cég munkatársai.












e-Corvina Kft.: Nélkülözhetetlen szoftverek 1


e-Corvina Kft.: Nélkülözhetetlen szoftverek 2
Gyüre Péter
e-Corvina Kft.: Nélkülözhetetlen szoftverek 3

Az e-Corvina alapításakor olyan szoftvercéget kívántak létrehozni, amely a termékfejlesztést úgy képes megvalósítani, hogy az ügyfélkörrel kialakított hosszú távú kapcsolatokra alapozva a szoftvertámogatási és -követési szolgáltatások díjai fedezik a működést, az új projektek megvalósítása pedig a növekedést. Ez a modell a cégnél megvalósuló folyamatos fejlesztésre és innovációra épít, valamint arra, hogy a szoftvertermékek az ügyfelek üzleti folyamataiban nélkülözhetetlen alaprendszerekké válnak. Ez utóbbi célt a projektek során elvégzett konzultációs és szervezési tevékenység támogatja.

Gyüre Péter, a cég vezetője elmondta, az első három év után 2006-nak indulhatnak úgy neki, hogy a folyamatos szerződésekből származó bevételek fedezik a működés költségeit. Fejlesztett termékeik közös jellemzője, hogy az üzleti folyamatok támogatásához felhasználják a legújabb technológiák adta lehetőségeket. A cég mind árbevételét, mind az alkalmazottak számát tekintve dinamikusan növekszik alapítása óta, s a növekedést a profitból finanszírozza.









e-Corvina Kft.: Nélkülözhetetlen szoftverek 4


e-Corvina Kft.


• Alapítva: 2003
• Vezetők: Gyüre Péter (38 éves, matematikus), Pomaházi Sándor és Czoboly Miklós tulajdonostársak
• Profil: szoftverfejlesztés, olyan szoftvertermékeket hoznak létre, amelyek a vállalati tudáskezelést támogatják (könyvtári és levéltári integrált rendszerek, dokumentum- és iratkezelő rendszerek, valamint mobil technológiákra épülő tartalomszolgáltatás)
• Árbevétel: 204 millió (2004)
• Alkalmazottak száma: 24
• A cég nem indult korábban a pályázaton.

e-Corvina Kft.: Nélkülözhetetlen szoftverek 4
e-Corvina Kft.: Nélkülözhetetlen szoftverek 3

A pályázatra azért neveztek be, mert külső forrásból szerettek volna objektív visszajelzést kapni arra nézvést, hogy helyes az út, amelyen haladnak. Olyan visszajelzést vártak, amely hiteles, amelynek alapján megerősítést nyerhet önképük, illetve módosíthatnak rajta, ha kell.

Az ügyvezető külön kiemelte, hogy a díjra nagyon büszkék, s hiszik: ügyfeleik és partnereik számára is azt az üzenetet hordozza, hogy hosszú távon, megbízható kapcsolatként számíthatnak rájuk.

Az auditról szólva Gyüre Péter azt mondta, eredménye tulajdonképpen nem volt meglepő. Ismerték erősségeiket, és tisztában vannak azzal is, hogy milyen területekre kell fókuszálniuk eredményességük javítása végett. Ugyanakkor azt figyelemre méltónak tartja, hogy ezekre a területekre milyen precíz módon mutatott rá az audit, mi több, használható javaslatokkal is szolgált. És persze arra sem számítottak, hogy kategóriájukban sikerül minden részvevőt megelőzniük.

Ami a honi kkv-k európai versenyképességét illeti, elsősorban az IT piacra vonatkozó tapasztalatai alapján Gyüre Péternek meggyőződése, hogy ötletekben, tudásban és kitartásban egyaránt állják ezek a cégek a versenyt. Csakhogy sok esetben már a hazai piacon hátrányt szenvednek: például stabil cégek is képtelenek teljesíteni közbeszerzési eljárásokban a nem egyszer öncélúan megkövetelt pénzügyi mutatókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik